Njård på Hovedlandsrennet i Tolga for 15- og 16-åringer

Postet av Njård - Langrenn den 9. Mar 2017


Det var en spent gjeng Njårdløpere som reiste til Tolga helgen 1.-5. mars. De fem 2001-erne hadde HL-erfaring fra i fjor, men ni 2002-ere var for første gang med på dette (uoffisielle) norgesmesterskapet for 15- og 16-åringer. Hit kommer de aller beste fra hele landet, og det er gøy å måle krefter og få noen nye venner!

Alle jenter 2001 og 2002

De aller fleste reiste opp til Tolga (øverst i Østerdalen) allerede onsdag kveld. På Savalen Hotell ble vi møtt med nordlys ved ankomst. På hotellet bodde alle klubbene fra Oslo Skikrets. Torsdag morgen var det klart for testing av løyper og ski/smøring. 15 minus på morgenen ble raskt litt varmere utover dagen. Og så var det deilig å gå på ”ordentlig” snø igjen! Ikke kunstsnø, som det har blitt mye av i Oslo i vinter.

Njård hadde leid plass i smøreteltet, og vårt proffe smøreteam besto av Morten Dybdahl, Thomas Jenssen, Arne Aasland og Einar Golberg. De var i teltet morgen og kveld, og sørget for at alle hadde fantastiske ski hele helgen!

Tre fjerdedeler av smøreteamet.

Fredag var det 5 km fristil (7,5 km for G01). Ca 180 deltagere i hver av jenteklassene, og ca 300 i hver av gutteklassene. Og dette er de beste løperne i verdens beste langrennsland! Løypene var harde og bratte både opp og ned! Pia Engemoen Aasland tok en flott 13. plass (J15) og Matz W. Jenssen (G01) en fin 16. plass. Og mange av de andre Njårdløperne kom på premieplass, dvs blant den beste tredjedelen.

Matz W. Jenssen

Lørdag var det klart for sprint og skicross. Det startet med sprintprolog; 900 meter klassisk. Smørerne hadde igjen gjort en fantastisk jobb, og fire av Njårds løpere tok seg videre til kvartfinaler: Matz Jenssen, Halvor Dybdahl, Vilde Golberg og Fanny Varden Økern. Vilde og Fanny ble dessverre slått ut i kvartfinalene, men endte på flotte plasseringer; Vilde nr 20 (J16) og Fanny nr 14 (J15). Både Matz og Halvor gikk helt til finalen i sine klasser. Halvor tok en utrolig 2. plass (G15), mens Matz var uheldig med stavbrekk i finalen, og endte på en (likevel veldig bra!) sjetteplass.

Vi gratulerer Vilde G. (J16) med 20. plass, Fanny (J15) med 14. plass, og Halvor (G15) med 2. plass på sprinten!

De som ikke hadde gått videre til kvartfinalene i sprint, gikk videre til skicross. Dette var en krevende løype, som nok favoriserte dem som var litt uredde og gjerne hadde alpinerfaring. Kjempegøy, syntes noen; veldig skummelt syntes andre.. Så dette er noe å trene på for dem som er 15 og 16 år neste år. Og her fikk vi ny Njårdløper på pallen - Pia E. Aasland tok en super 3. plass! Og Pernille Lyssand kom på en flott 11. plass.

Pia på pallen etter skicross

Søndag var det stafetter for alle. Her stiller kretsene med lag på kryss og tvers av klubbene. Det er en jentestafett og en guttestafett, dvs at 15- og 16-åringer gikk på samme lag. Hver krets toppet noen lag, og så ble resten av lagene satt sammen, slik at alle fikk gått stafett. Hele 90 jentelag og 150 guttelag stilte til start, og det er god trening å manøvrere seg frem i så store felt.

Før start jentestafett

Gratulerer til alle med flott innsats, og en stor takk til smøreteamet for god service og fantastiske ski! Her er link til alle resultater https://www.skiforbundet.no/hl2017/start--og-resul... , og her er noen flere bilder:


Tv: Trener Joachim Jacobsen med mange av 01- og 02-jentene. Th: Veldig viktig med ivrig heiagjeng!

Nina Davies (J16) (tv) og Knut Steckmest (G15) (th)Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.