Fekting i Bærum - Njård bidrar til å stifte ny klubb i en av Norges største kommuner

Postet av Njård - Fekting den 29. Mai 2018

Njård Fekting har sammen med foreldre som ønsket et tilbud i Bærum tatt initiativet til å tilby fekting i Bærum. Bærum er en av Norges største kommuner, men har ikke noe fektetilbud som markedsføres overfor nye fektere. 

Kommunene og Bærum Idrettsråd har vært positive til at en profesjonell klubb med sterke ressurser bidrar til å utvikle et attraktivt fektetilbud i Bærum. 

Det er nå fekting både på Bekkestua Barneskole, Oslo International School og i Gjønneshallen med nærmere 30 aktive fektere. Mange sier de vil starte opp med fekting til høsten. 

Se nærmere om aktiviteten ved å be om å bli medlem i denne facebookgruppen: 

Lenke til gruppen Fekting i Bærum på Facebook

Fekting i Gjønneshallen er alle tirsdager - Se under for tider 

i skoleukene med Njård fektings hovedtrener: 

Kursene går til 14. juni, og starter opp igjen fra 4. september 2018. 

Alle kan komme og prøve et par ganger. Ta med venner og venninner! 

kl. 15:00 - 16:00 - Kårdelek for 4. trinn Bekkestua Barneskole 

kl. 16:30 - 17:30 -  8 -12 år Nybegynnere

kl. 17:30 - 18:30 -  10 - 14 år Nybegynnere og videregående 

I Gjønneshallen, 2. etasje fekter vi i en hall som egner seg fint for fekting. Se bildene under. 


Budstikka har en lengre artikkel om dette 29. mai 2018. Her er en av de ivrige fra Bekkestua Barneskole! 


Samme dag, ble det avholdt stiftelsesmøte for Bekkestua Fekting, og dermed er det stiftet en ny fekteklubb i Bærum. På stiftelsesmøtet deltok flere foreldre fra nye fektere. Fekteklubben skal ha blå og grønne klubbfarger og en logo inspirert av Bærums kommunevåpen. Sterke resultater og lovende deltagelse fra Njård Fekting på Åpent Østlandsmesterskap

Postet av Njård - Fekting den 28. Mai 2018

Under sesongens siste fektekonkurranse, Det Åpne Østlandsmesterskapet i Fekting helgen 26. -27 mai, arrangert av Bygdøy Fekteklubb på Bygdøy hus, markerte Njård fekterne seg med 7 medaljer og bred deltagelse. 

Noen av våre beste fektere markerte seg igjen med følgende gull 

Kvinner senior - Gull til Irina Aschehoug, fra Njård fekting

Etter en tøff semifinale mot Anne Marit Morvik, regjerende norgesmester, som Irina slo 14-13, vant hun lett 15 - 6 mot Katarina Malvik fra OF. Katarina er en av de unge damene som markerer og viser stadig fremgang, men det holdt likevel ikke mot vår rutinerte Irina. 

I herrer senior glapp gullet for Njård, hvor Bergens Fekteklubbs Jørgen Stormark tok gullet, hvor Njård Fektings Ludvig Hillestad røk ut ii semifinalen 15-14 for Alexander Levorsen fra OSI. Ludvig har markert seg hele sesongen og er toppranket senior i Norge, må dermed nøye seg med en bronse denne gangen. 

I kadett herrer har Njård fekting dominert hele år, og denne gangen også med 3 av 4 medaljer. Benjamin Dahlbo har vært Norges suverent beste kadett og tar gullet med å slå kollega Markus Brobakken i finalen 15 - 7. Markus har kommet i form på slutten av året og tar dermed sølvet etter overbevisende fekting hele dagen. Dagens overraskelse var at unge Alexander Burum-Auensen fra Njård fektet glimrende og tok bronsen. 

I junior herrer overbeviste Benjamin Dahlbo og Markus Brobakken igjen, og tok henholdsvis gull og bronse. 

Under; to av dem som markerte seg under helgens stevne, (sammen med Benjamin som tok to gull, i junior og kadett). Til venstre; Alexander Burum-Auensen med bronse i kadett og Markus Brobakken med sølv i kadett og bronse i junior. 


De yngste som deltok i U15 gjorde som gruppe en sterk innsats, selv om det ikke ble medalje. her Ulrik Leskvosky med et supert utfall. 


Forøvrig veldig artig for norsk fekting at det var bred deltagelse fra hele Norge, og mange klubber tok gull. 
Levert av IdrettenOnline