Treningsoppsett og oppstart for 2019 klart - lite endringer, kom som vanlig!

Postet av Njård den 16. Des 2018

Kjære medlemmer, 

På vegne av klubben, vil jeg ønske dere alle god jul. Det har vært et begivenhets år og jeg håper dere har vært tilfreds med våre tilbud. 

Vi har bestemt å ikke arrangere en juleavslutning i år fordi mange er svært opptatte i de hektiske dagene før jul. Derimot planlegger vi spennende aktiviteter for oppstarten i 2019. 

Klubben opprettholder samtlige kurs, og samtlige tider. 

Fektekurs i Njårdhallen starter opp fra uke 2, altså fra og med mandag 7. januar 2019 

Se detaljer her

https://fekting.njaard.no/p/21648/fekting-i-njardhallen

Det nye er at vi ekspanderer mulighetene for fri fekting, og at denne gruppen har fått en ny treningstid i tillegg til mandager, som er på fredag. 


Torsdag 17. januar fra kl. 17.00 - kl.20.00 inviteres alle medlemmer til en Åpen Nyttårskonkurranse

der våre fektere kan ta med venner og prøve fekting. Det blir en konkurranse etterhvert og noe sosialt. Det kommer nærmerer invitasjon, men noter datoen. 

Fektekurs på Berg skole, Gjønneshallen (Bærum) og Solvang skole (Asker) starter opp fra og med uke, 3, altså fra mandag 14. januar  

Se detaljer her. 

https://fekting.njaard.no/p/35359/treningstider-utenfor-njardhallen

Trenerkabalene er ikke helt avklart ennå. 

Muligheter for fekting i AKS på skoler er heller ikke avklart i detalj. Men vi fortsetter tilbudet på den franske og den tyske skolen og på Steinerskolen. 

Vi arbeider med flere muligheter for kårdelek i AKS tiden både i Oslo, i Bærum og i Asker. Vi er mottagelige for tips fra dere medlemmer, som kan bidra til at vi får et samarbeid med skolene på dette. 

Mvh

Njård fekting - 
Njård fekting etablerer venneavtale med ledende italiensk fekteklubb

Postet av Njård den 15. Des 2018

Styret i Njård fekting godkjente på styremøtet i desember 2018 venneavtalen mellom klubben og den italienske fekteklubben ASD Giulio Verne Scherma i Roma (ASD Giulio Verne Scherma). Klubben, som ivaretar det beste fra italiensk fekting er også åpen for nye impulser. Deres hovedtrener er Maître d'Armes Massimo Ferrarese. 

Våre junior- og kadett fektere har vært på besøk i Roma og blitt veldig godt tatt imot. Se bilder under. 

Vi er imponert over forholdene i klubben og ville gjerne ha et varig og fast samarbeid. Klubben i Roma har frembragt mange gode fektere i alle aldersklasser, og har en imponerende bredde av trenere og et generelt sett profesjonelt opplegg. Vi mener avtalen bidrar til å stimulere våre beste fektere til å prestere bedre. Her får de testet ut et topp europeisk nivå og det beste med italiensk fekting. 

Bildene under viser klubbens siste besøk i Roma hos ASD Giulio Verne fekteklubb i 2018

Klubbene forplikter seg gjensidig for å : 

- Referere om hverandre på nettsidene

- Tilby fri tilgang til hverandres treninger ved besøk

- Annonsere og markedsføre hverandres konkurranser og arrangementer

- Fasilitere besøk i hjemmet ved besøk av fektere til Roma og Oslo

- Oppmuntre til videre utveksling og støtte opp om reisemuligheter til hverandre

- Tilby rabatter til hverandres treningsleirer 

Italia er en av verdens ledende fektenasjoner. Vi ser derfor frem til et fint samarbeid med våre italienske venner. Avtalen gjør det mulig for våre beste fektere å teste nivå, treningsmetoder og høste erfaringer fra et av de beste miljøene i italiensk fekting og tradisjon enten vi fekter i Roma eller Oslo. 
Medaljedryss for Njård fekting i Bergen Cup

Postet av Njård den 11. Des 2018

Njård fekting avslutter 2018 med medaljedryss i NorgesCup-stevnet Bergen Cup, helgen 8.-9- desember 2018. Vi gratulerer fekterne og trenerne med glimrende forberedelser og en herlig avslutning av 2018! 

Det er utrolig med 15 medaljer, hvorav 3 gull, og mer enn halvparten medaljene er det jentene som står for! Det har ikke klubben sett på mange mange år. Vi har nettopp hatt som målsetting å få frem en god og bred jentegruppe, og det ser ut som trenergruppen har lykkes her. Vi er spente på fortsettelsen.  

Våre juniorer og kadetter tok som vanlig godt med medaljer, og spesielt verd å fremheve er gullene til Arthur Grosse i junior og Markus Vokes Brobakken i kadett. De var rett og slett helt suverene denne dagen. 

Jentene overbeviser 

Med dette markererer vi oss også som en jenteklubb, hvilket har vært klubbens mål lenge. Det er super gledelig at Mia Frivik og Armina Nuksa nå henter medaljer i Norgescupstevner for første gang. Mia har trent iherdig over lengre tid, og det gir resultater. Armina har vist rask fremgang på trening og fikk endelig vist hva hun er god for i konkurranse. Bildet til venstre: ( Armina til i midten til venstre og Mia i midten til høyre). Bildet til høyre viser Benjamin Dahlbo (sølv) og Sofia Perez Simbor, (gull) i senior begge to 

Sofia Perez viste også hva hun var god for og tok gull i senior. Hun har trent regelmessig i elitegruppen, og var nære medalje under Vinterstøtet. Så det er ikke overraskende at det endelig løsner. Hun var suveren, og slo vår Irina i semifinalen 15-5, og klinket til i finalen med 15-9 over BFs rutinerte Terese Osland. Vår Irina Aschehoug, som har tatt så mange gullmedaljer tidligere, tar bronse. 

Elsa og Mie tar som vanlig medaljer, og Elsa ypper seg til og med i U15 og tar en bronse, mens de begge tar bronse i U13. 

Guttene leverer også 

I seniorklassen må Benjamin Dahlbo nøye seg med sølv etter å ha tapt en tett finale mot BFs Thomas Geitung. Dessverre slo han ut Arthur Grosse i tablå 8 på veien. Arthur tar revansj i junior med en imponerende konkurranse hvor han feier all motstand til side på vei til finalen, og vinner overbevisende i finalen mot BFS Fabian Alfheim 15-9. Markus Vokes Brobakken er nesten like overbevisende i kadett, hvor han etter en tett kamp i semifinalen mot Andreas Klavenes fra BYF, tar seg til finalen og slår Benjamin Wilmot 15-6. Bildene under: Gullguttene; junior herrer med Arthur Grosse med gull og Benjamin Dahlbo med sølv, til venstre; Markus Vokes Brobakken - gull kadett. 


Curt Yusuf Cagatai, som har fektet hos oss i høst, og hvis familie kom til Norge som politisk flyktning, har vist regelmessig fremgang og tar en bronse han også, i kadett. Dessverre flytter han til Kristiansand.   

Henrik Walle, som tok sølvet under Vinterstøtet og sølv i Zorro Cup, tar nok en medalje, denne gangen bronse i U15.

I U13 har vi færre deltagere fra Njård, men Filip Zeljkovic tar en fin bronse i sin første konkurranse utenfor Njård! Gratulerer! 

Njård fektings sine medaljister under Bergen Cup. 


Det er litt urettferdig å bare nevne de som tar medaljer, fordi mange andre Njård fektere var nære på, og helt i toppen. Vi teller ikke 5.-9. plassene foreløpig. Dessverre møtte mange av våre fektere hverandre på vei til finalene.  

Gull

Sofia Perez Simbor (senior damer)

Arthur Grosse (junior herrer) 

Markus Vokes Brobakken (kadett gutter) 

Sølv 

Benjamin Dahlbo (senior herrer) 

Armina Nuksa (junior kvinner) 

Bronse 

Mia Frivik (junior kvinner) 

Irina Aschehoug ( senior kvinner) 

Armina Nuksa (kadett jenter) 

Benjamin Dahlbo (junior herrer) 

Curt Yusuf Cagatai (kadett gutter) 

Filip Zeljkovic (U13 gutter) 

Mie Selinger (U13 jenter) 

Elsa Hellebø (U13 jenter) 

Elsa Hellebø (U15 jenter) 

Henrik Walle (U15 gutter)
Lovende fremgang for Ole Magnus Olkvam i kadett i Europa!

Postet av Njård den 2. Des 2018

Endelig ser det ut til å løsne ordentlig for Njård fektings beste kadett for tiden, Ole Magnus Olkvam. I helgens europeiske kadettkonkurranse i kårde i København ble han topp 32, som er et stort skritt mot en fast landslagsplass.  I en konkurranse hvor 164 fektere deltok og 34 lag i lagkonkurransen, var det en liten fremgang generelt å spore for de norske denne gangen, men unntak av Ole Magnus.  Men våre gutter lærer fra konkurranse til konkurranse og fekter til tider veldig bra. 

For Ole Magnus ble det et gjennombrudd denne gangen, han blir nr. 30 etter å ha gjort en god puljerunde, slått en spanjol i første direkte elimininering, og så Davide Santoro fra Italia. Sveitseren Lazare Cavadini ble dessverre for sterk i 32 tablå, men uansett viser resultatet stor fremgang. På bildet under ser vi direkte elimineringsrunden for Ole Magnus. Sveitserne er i form og vant faktisk lagkonkurransen. 

Det er så marginer i fekting og en seier i direkte eliminering bringer deg høyt opp på listen. Denne gangen var det Ole Magnus som fikk det til. Vi sikter videre opp for både ham og Markus fremover, og bak kommer de yngste kadettene. 

Markus tapte i runden før og ble nr. 98, mens Alexander Burum-Auensen og Gustav Gøthlin, som begge er første års kadetter, ble nr. 113 og 123 henholdsvis. 

Forøvrig ble det norske førstelaget nummer 15 i lagkonkurransen dagen etterpå, et å ha tapt for et sterk estisk lag, så for Russland før de slo Spania.   

Bildet: Ole Magnus Olkvams kamper i direkte eliminering. 


Fremgang for Ole Magnus

Her på bildet fra konkurranse i Sverige i høst står Ole Magnus ( til høyre) sammen med Markus Vokes Brobakken (til venstre), hans lagkamerat på landslaget, hvor de begge tok en bronse. Trener Anatoliy Herey sier han "ikke er så overrasket over fremgangen. Ole Magnus trener jevnt og trutt og er flink til å ta med seg videre det vi trenere forteller ham. Han har nå forstått at han kan slå hvem som helst, og det integrerer i det taktiske opplegget i kampene." 

Det blir spennende å se hva videre hard trening kan få ut av våre lovende kadetter! Stå på!   

Fekting i vinden - Kom til Njård og prøv da vel!

Postet av Njård den 12. Nov 2018

Aftenposten hyller fekting med en dobbelside i avisen idag 13. november 2018! Kom og prøv fekting i Njård! 

Se bildet fra Aftenposten. 

Fekting opplever suksess for tiden. Flere og flere barn finner ut at dette er idretten for dem. Det er sterk vekst i Oslo, Bærum og Asker. Det er vekst i Stavanger. Foreldre er begeistret og ser at fekting utvikler mange ferdigheter som er viktige for barnas utvikling, som konsentrasjon, kroppskontroll, hurtighet, utholdenhet og mental styrke. 

I det nasjonale stevnet i Njårdhallen 11. -12. november var det rekorddeltagelse med 240 fektere fra mer enn ti klubber fra hele landet. 

Se bilde av våre nye fektere som konkurrerte for første gang i dette stevnet. 


Njård fekting

inviterer alle barn fra 7 år og voksne til å komme og prøve fekting over nyttår. Klubben starter nye kurs fra omg med 7. januar. 

Vi starter med nybegynnerkurs for barn som er 7 år på 

mandager, tirsdager og torsdager kl.17.00

 i Njårdhallen for barn mellom 7 - og 14 år. 

Vi tilbyr også nybegynnerkurs for voksne; mandager kl. 18 - 19.30. Dette kurset passer for alle også de som er godt oppe i årene. Det er en fantastisk fin form for trening. 


Ta med innesko, og innegymtøy. Fekteutstyr kan du låne av Njård fekting. 

Er du veldig utålmodig kan du komme og prøve allerede nå! 
Rekord deltagelse på Vinterstøtet 2018 - Velkommen! Kom og se!

Postet av Njård den 8. Nov 2018

Nå er det klart for Njård fektings eget NorgesCupstevne Vinterstøtet kommende helg, 10. -11. november i Njårdhallen

Det blir fekting for barn fra 9 år i det regionale barnestevnet i fektesalen. I selve NorgesCupstevnet "Vinterstøtet" i Njårdhallen konkurreres det fra ungdom 13 år til og med senior! 

Det er rekordantall påmeldte med mer enn 240 starter. De kommer fra flere enn ti fekteklubber og fra ti forskjellige nasjoner. Njård fekting stiller med ca. 70 starter! 

Det fektes med 16 pister i Njårdhallen og 4 pister i fektesalen hvor de yngste skal fekte. Klubben holder selvfølgelig café. Det blir en stor festdag for norsk fekting. Kom innom og se enten du kjenner noen som skal fekte eller ikke. Det er gratis. Ta med venner, bekjente og familie. 

Ønsker alle velkommen!  

Se vedlagt program (OBS - noter endringer i tidsskjemaet ift første invitasjon, merket i rødt) og oversikt over deltagelse under bildet. 

Vinterstøtet2018overview.pdf
Norge tok sølv i junior nordisk i fekting

Postet av Njård den 22. Okt 2018

Norges juniorlag med Benjamin Dahlbo fra Njård og Fabian Alfheim og Thomas Geitung fra Bergens Fekteklubb tok sølv i helgens nordiske lagmesterskap i fekting for junior i Vilnius, Litauen! 

Guttene våre tapte 45 - 42 i finalen mot et sterkt svensk lag. Gullet var innen rekkevidden, men det ble stang ut mot slutten. For å komme til finalen, måtte Norge slå Finland, som dagen før hadde sterke resultater i individuelt. Det var en tøff semifinale hvor Norge trakk det lengste strået, ikke minst takket være solid fekting i siste kamp der Benjamin sikret seieren. Det var Njård fektings hovedtrener Frederic Roqueta som ledet laget. 

Norges vei til sølvet! 


Resultatet viser at juniorene våre hevder seg helt i toppen i nordisk, som inkluderer de baltiske landene og Hvite-Russland.  

Benjamin tok ellers en 6. plass i individuelt og tapte for vinneren fra Finland i tablå 8. Bo Dahle ble nr. 23. I kadett startet det bra, med vår Ole Magnus med en 7.plass etter puljen. Men det ble stang ut for ham og flere andre. Ole Magnus ender med en 18. plass og Ole Markus Brobakken med en 23.plass. 

I sum er resultatene litt under forventningene. Sølvet viser potensialet, men vi må få til medaljer i individuelt også. 

Bilder fra Nordisk i Vilnius 2018. 
Knallsterkt av Njård og norske klubber i Ørebro Master ! 3 medaljer til våre gutter!

Postet av Njård den 16. Okt 2018

Benjamin Dahlbo fra Njård fintet ut resten av den svenske eliten i juniorklassen og tok GULLET I ØREBRO MASTERS. Det var en sterk prestasjon, hvor Benjamin fektet glimrende hele dagen, men måtte ta ut det beste av fysikk og psykisk styrke for å holde helt til og med finalen. 

Finalen i junior ser dere her: Finale junior Ørebro Masters

Bilde: Benjamin Dahlbo tar gullet i junior. Her i finalen mot en meget god svensk kadett Kelly! 

I kadett markerte våre fremste kadett fektere seg. Markus Vokes Brobakken og Ole Magnus Olkvam tok begge bronse, men var nære finalene. Det var flere andre Njård fektere helt i toppen i både junior og kadett.Her er også noen actionbilder. 

Ørebro Masters er et av de største stevnene i Sverige og de fremste fekterne stiller der. Det var generelt en meget sterk Njård innsats. 

Det var ellers en meget sterk norsk innsats hvor nesten alle norske klubber som deltok tok medaljer! Samlet sett tok de norske 8 medaljer! Bergensjentene tok også tre medaljer, og var ganske så suverene i jenteklassene.  

Det er lovende for fremtiden for norsk fekting! 


MEDALJEOVERSIKT:


GULL

Benjamin Dahlbo (Njård Fekting) Junior

Vilde Tengesdal (Bergens FK) U15

Vilde Tengesdal (Bergens FK) Kadett

Gianmaria de Vita (Stavanger fekteklubb) U13


SØLV

Jiayi Wen (Bergens FK) U15

Emil Draugedalen (Nøtterøy FK) U15


BRONSE

Ole Magnus Olkvam (Njård Fekting) Kadett

Marcus Brobakken (Njård Fekting) Kadett


Pia fra Njård fekting og Sverige ble VERDENSMESTER!

Postet av Njård den 15. Okt 2018

PIA verdensmester i fekting I LIVORNO, ITALIA 2018! 

Pia Albertson fra Njård fekting og Sverige ble verdensmester i VM for veteraner for kvinner over 50 år i kårde i Livorno i Italia 9. oktober 2018. 

For tre år siden tok hun bronse, i fjor ble det sølv, og i år ble det gull! Vi er kjempestolte av henne og virkelig imponert! Det var virkelig fortjent! Pia er svensk og har fektet mange år i Sverige. Men hun har fektet i Njård fekting de siste fem årene, og i denne perioden har hun nå tatt 3 VM medaljer, bronse, sølv og nå gull! 

Pias vei til gullet var imponerende. Hun viste konsentrasjon og viljestyrke og vant hele tre kamper med bare ett poeng. Etter en god puljerunde og to klare seire i direkte eliminering møtte hun sterke Hohlbein fra Tyskland i tablå 16. I Tablå 8 viste hun styrke og vant klar 10-5 over ungarske Gyiurkan. Semifinalen ble tøff mot italienske Ewa Borowa, som har sterke resultateter fra tidligere. Også her vant hun med et støt.   

Matchen i finalen var spennende. Pia ledet lenge, men på slutten kom den franske jenten tilbake, og utlignet. I prioritetsperioden avgjorde Pia avgjorde og ble verdensmester! 

Finalen kan du se her! Trykk på lenken og spol frem til ca 56 min. Premieutdeling er på slutten 

Finalen på Youtube


Bilde: Medaljistene i VM for damer veteran, Italia Livorno 2018 med Pia nr. to fra venstre

Dette er selvfølgelig først og fremst hennes fortjeneste. Pia er alltid god forberedt for de store anledningene, og er ytterst profesjonell. Hun trener regelmessig med elite- og satsingsgruppen på fektesalen, og får tydeligvis ypperlig matching her. Men dette gullet er også en fjær i hatten for hovedtrener Frederic Roqueta som har sikret henne en stadig utvikling for å nå verdenstoppen. I den senere tid har også fektetrener Anatoliy Herey bidratt.  Så dette er en seier for klubben og mijøet i Njård, og en seier for vår sponsor Avance Gas som har bidratt til at klubben har fått flere muligheter for å utvikle toppidrettsatsingen. 

Vi håper hun kan bli en ytterligere inspirasjon for de kommende kvinnene vi har i klubben. Det er altså mulig ja! 

Bilde under: Det er Pias gull! 

Hun vil gjerne dele disse bildene med oss fra konkurransen ! 

Klart for Njård fektings eget stevne - Vinterstøtet 2018 10 -11.november

Postet av Njård den 5. Okt 2018

Klart for Njård Fektings egen nasjonale konkurranse

 - Vinterstøtet 10. - 11. november 2018 - Sett av helgen. 


Njård Fekting organiserer Norgescup fektestevne (kårde) med alders- klasser: senior/junior/kadett/U15/U13 og regional konkurranse for U11, som vi kaller Vinterstøtet. Det er en fin anledning for alle medlemmene til å fekte på hjemmebane og få vist seg frem for familie og venner. 

Tid: 10 - 11. November 2018; 

Sted: Oslo, Njårdhallen, 

PROGRAM: Korrigert - Invitasjon til Vinterstøtet 2018.pdf

Påmelding gjøres ved å trykke på lenken under. 

PÅMELDING VINTERSTØTET FOR NJÅRD FEKTERE


Bilde: Slik skal Njårdhallen stå klar for fekting 

Dette er det største fektearrangement i Norge utenom NM, og klubben kommer til å trenge medlemmenes hjelp for å gjennomføre det på en god måte. Sett av helgen. 

Det er et stevne som også passer fint for våre yngre fektere. Ta kontakt med trenere og spør. De yngste får låne nødvendig utstyr. 

Se vedlagt invitasjon og program.  

SE KORRIGERT INVITASJON OVER. DET HAR VÆRT NOEN ENDRINGER I PROGRAMMET 

Internt - Invitasjon til Vinterstøtet 2018.pdf

Sett av helgen! Det er en stor festdag i Njårdhallen for klubben. Foresatte og fektere er samlet om å arrangere dette. Og vi skal ta medaljer. 

Velkommen! 

Anatoliy Herey fra Njård Fekting innfridde med sølv i verdenscupstevne i Oslo!

Postet av Njård den 30. Sep 2018

Njård fektings nye fektetrener, Anatoliy Herey, tok 29. september 2018 sølv i satelittstevne i verdenscupen i Oslo. Oslo Cup, er det eneste verdenscupstevnet som arrangeres i Norge. Det er Bygdøy fekteklubb som arrangerer stevnet. 

I år hadde stevnet meget god internasjonal deltagelse med flere meritterte fektere; blant annet Ruben Limardo som er OL vinner fra London-OL, hans finalemakker den gang Bartosz Piasecki fra Norge. I tillegg stilte de beste fra Estland, samt flere gode italienere og mellomeuropeere. Selvfølgelig stilte også Njård fekting med en bred tropp med våre beste senior og junior- og kadettfektere. 

Anatoliy som er tidligere verdensmester i fekting med sitt land Ukraina i 2016, er fektetrener i Njård, men har valgt å fortsette å fekte selv. Han viste frem gamle kunstner, og var tidlig i topprankingen etter puljene. I de første direkte elimineringene klarte han seg greit mot en svensk og så en dansk, men møtte tøff motstand i tablå 16 hvor han vant knepent 15-14 over Ilian Bobrov fra Estland. I semifinalen slo han den nye svenske kometen Islas Flygare 15 - 10. I finalen møtte han ingen ringere enn OL mester i London OL Ruben Limardo, som nå har kommet i form igjen. Limardo er en utrolig erfaren, rask og talentfull fekter. Det ble en tett og tøff kamp der Limardo stakk av med seieren 9 - 6. 


Bilde: Ruben Limardo (Venezuela, OL mester 2012) og Anatoliy Herey (Njård og verdensmester med Ukraina, 2016)


Det var forøvrig en grei innsats fra Njård fekterne, gitt at dette er et verdenscupstevne. Beste nordmann var Njård fektings junior, Benjamin Dahlbo, med en 11. plass. Ellers er det verd å bemerke at Marcus Brobakken som kadett tok en fin 28. plass. Resultatliste under. 

Nytt tilbud i 2018! - Leir i høstferien på fektesalen.

Postet av Njård den 6. Sep 2018


INVITASJON TIL

FEKTELEIR I NJÅRDHALLEN

1- 4 oktober 2018 i HØSTFERIEN 


Njård Fekting vil gjerne invitere deg til den første høstleir på Njårdhallen,  mandag 1. oktober til torsdag 4. oktober 2018 ledet av vår nye  trener verdensmester Anatoli Herey

Program:


Mandag 1/10

Tirsdag 2/10

Onsdag 3/10

Torsdag 4/10

10:00–11:45

Basis trening (spill)

Beinarbeid

Tekniske øvelse

Sparring

Basis trening

Beinarbeid

Video

Sparring

Basis trening

Beinarbeid

Sparring

Dømming

Basis trening

Beinarbeid

Sparring

Ballspill

11:45-13:00

Lunsjpause

Lunsjpause

Lunsjpause

Lunsjpause

13:00–16:00

Ballspill

Sparring

Tøying


Dømming

Sparring

Tøying

Vedlikehold av utstyr

Sparring

Tøying

Turnering

Leiren passer for både erfarne unge fektere, og spesielt for yngre og for nybegynnere. 

Husk å ta med matpakke til lunsj og noe å spise ved behov i treningspause.

Dette er et tilbud som er nytt i år og går utover det som er for de vanlige kursene. 


Leiravgift: kr 1200,-

Påmelding: logg inn som medlem på www.fekting.njaard.no og find påmelding for "Leir i høstferien". 

Kontakt Njård Fekting sportskomité  

              Frédéric Grosse: 484 01 995

              Stig Dahlbo: 928 91 770 

              Hovedtrener: Frédéric Roqueta: 458 34 721

              Trener: Anatoli Herey: 974 61 174

              Vi har 20 plasser! Velkommen! 
Fortsatt ledig på noen fektekurs høsten 2018! Ta med venner og prøv.

Postet av Njård den 20. Aug 2018

Ny fektesesong har vært i gang - men det er fortsatt ledig på noen kurs. Kom og prøv. De som starter nå før halv treningsavgift! 

Nå er vi i gang igjen med ny fektesesong. Aldri har Njård fekting hatt et bedre tilbud. Vi tilbyr fekting med profesjonelle trenere både i Njårdhallen og på en rekke andre steder. Fekting har suksess, og vi vil ha dere med oss i å utvikle dette! Vedlagt følger litt info om viktige datoer denne høsten. Ikke alle fektekursene starter samtidig. 

Husk aller først, ta gjerne med venner og la dem prøve fekting også.  

HALV TRENINGSAVGIFT HVIS DU BEGYNNER NÅ! 

Se under for oppstart av de vanlige fektekursene. Denne uken kan alle komme innom og snakke med trenere og andre. Foajéen i fektesalen er åpen for alle! Men offisiell kursstart er som følger.  


I Njårdhallen - se vedlagt fil også for tidspunkter

Nybegynnere: Oppstart kurs uke 35, fra mandag 27. august 

Videregående/ Avansert: Oppstart uke 35, fra mandag 27. august 

Satsingsgruppe / Elite: Oppstart uke 34, fra mandag 20. august 

Se detaljerte treningstider her: 

Treningstider i Njårdhallen


Utenfor Njårdhallen

Nybegynnere: Berg skole, Bærum (Gjønneshallen), Asker (Solvang skole); 

- Oppstart fra uke 36, fra mandag 3.september 2018 

Kårdelek; Steinerskolen, Huseby, Fransk skole, Tysk skole, Bekkestua skole:  

- Oppstart fra uke 36 fra mandag 3. september eller senere, etter avtale med skolene 

Se detaljerte treningstider her: 

Fekting utenfor Njårdhallen


For å sikre seg plass må en betale, ved å gå inn på våre nettsider som medlem og velge kurs, og betale over bankaxxept. Det er en rabatt på 200 kr for dem som betaler treningsavgiften innen 3 uker etter oppstart. Etter dette øker treningsavgiften med 200 kr.  


Andre viktige datoer: 

Vinterstøtet (Njård fekting egen store konkurranse);  10 - 11. november hvor vi kommer til å trenge deres hjelp 

Juleavslutning: 13 desember 2018 

Følg med og velkommen til ny sesong 

Njård Fekting ansetter verdensmester og styrker trenerteamet

Postet av Njård den 12. Aug 2018

Njård fekting har som ambisjon å bli en av Nordens mest attraktive fekteklubber og oppnå medaljer med sine fektere i viktige internasjonale mesterskap. 

I den forbindelse har klubben ansatt Anatoliy Herey, fra Ungarn-Ukraina, som fektetrener fra og med august 2018 for å styrke trenerstaben og bidra til å realisere klubbens sportslige ambisjoner. Han vil inngå i trenerteamet under hovedtreners Frederic Roquetas ledelse. Med dette vil Njård fekting ha nærmere 3 årsverk med profesjonelle fektetrenere. 


Bilde: Anatoliy Herey 

Njård fekting, tidligere Oslo Fekteklub, er stiftet i 1906 og er Norges eldste og ledende fekteklubb. Vi  har hatt en sterk vekst i antall medlemmer senere år. Klubben har etablert nye sportsplaner som innebærer satsing på toppidrett i kombinasjon med vekstplaner for å tilby fekting på andre steder enn i Njårdhallen. Fra høsten 2018 vil vi tilby fekting i samarbeid med andre klubber i Asker og Bærum, og i egen regi i Oslo Nord / Øst (Berg skole). 

Anatoliy Herey med solid toppidrettserfaring
Anatoliy Herey har lenge vært i verdenstoppen som fekter (kårde) for Ukraina. Ukraina er en av toppnasjonene i internasjonal fekting. Han startet sin internasjonale karriere i 2009, og har vunnet mange internasjonale medaljer som junior og i U23 klassen, og som senior har han gull i flere individuelle satellittstevner i verdenscupen. (Beograd 2011, Askelon i Israël 2012, Oslo Cup 2013), samt flere medaljer i verdenscupen. (Buenos Aires 2010, Rio 2016). Han har jevnlig vært topp 8 i verdenscupen de senere årene.  Han er Ukrainsk mester 4 ganger og har oppnådd mange medaljer i verdenscupen i lag i sin karriere med sitt land. 

Hans beste resultat er likevel verdensmester for lag for Ukraina i 2015 under VM i Moskva og 4. plassen i lagkonkurransen i kårde i  OL i Rio 2016. 

Detaljer om hans karriere finnes på det internasjonale fekteforbundets sine sider her.  http://fie.org/fencers/Anatoli...

Herey kommer fra en familie med sterke fektetradisjoner. Hans far og onkel var fektere for Sovjetunionen, og hans far har drevet en fekteklubb i mange år. Han ønsker å bidra til å utvikle norsk fekting ved sitt engasjement for Njård. 

Herey vil inngå i vårt trenerteam og utvikle både yngre fektere og bidra i toppidrettsatsingen

Njård fekting er sikker på at Herey vil bidra vesentlig til å realisere klubbens sportslige planer og understøtte muligheten for å tilby fekting på flere steder på Østlandsområdet. Klubben vil starte fektetilbud i Asker, Bærum og Oslo Nord/Øst (Berg skole) høsten 2018 for nybegynnere. Hereys hovedoppgave blir å gi yngre fektere grunnleggende fekteferdigheter og bidra med toppidrettssatsingen i Njård fekting.  

Vi ønsker Herey velkommen til klubben og håper han vil trives i Norge. Han bor på Røa i Oslo og vil også fekte for klubben. 

Medlemmene vil raskt kunne merke hans bidrag og langt flere vil kunne få individuell oppfølging denne høsten. 

Spørsmål eller mer informasjon kan rettet til: 
Styreleder Erik Storelv; telefon 46 52 22 00; erik.storelv@online.no 

Med vennlig hilsen

Erik Storelv
Styreleder
Treningsoppsett for høsten 2018 er klart! Se detaljene her.

Postet av Njård den 24. Jun 2018

Vedlagt følger nytt treningsoppsett for høst semesteret 2018 på fektesalen i Njårdhallen og på satellitene hvor vi tilbyr fekting i Bærum, Asker og Berg skole i Oslo Nord.  

Njårdhallen: Oppstart Mandag 27. august 2018 

Bærum, Asker og Berg skole : Oppstart Mandag 3. september 2018 


Njårdhallen 

Klubben viderefører samme struktur, med nybegynnerkurs for de yngste kl. 17.00, videregående og avansert grupper fra kl. 18.00 og satsing og elite fra kl. 19.30. Alle kan trene to ganger i uken! Men vi gjør følgende endringer. 

1) Klubben har kommet med en anbefaling til gruppe for hvert barn 

Klubben er svært opptatt av at vi setter sammen gode grupper. Alle har fått en anbefaling av hvor deres barn bør trene neste semester. Mange er løftet opp fra nybegynnerkursene til videregående/ avansert. Vi har blant samlet mange jenter i en jentegruppe som kan trene mandag eller tirsdag og torsdag. 

2) Videregåene og avansert 10 - 14 år blir en stor gruppe, hvor vi inviterer barna til å trene enten mandag eller tirsdag og torsdag.  Denne gruppen vil få et utvidet tilbud med flere trenere og nytt av i år individuell oppfølging med leksjoner. Følg med. Vi har spennende planer for denne gruppen. 

3) Nybegynner voksne fremskyndes fra 19:30 til 18:00 og er fortsatt på mandager

4) Vi etablerer fast mulighet for å booke leksjoner fra kl. 15.00. Regler og praktiske sider ved dette blir avklart i detalj senere. 

5) En gang i måneden blir det fektekonkurranse for medlemmene på fredagene. 

6) Elite og satsingsgruppene skal trene to timer, fra 19:30 til 21:30 fast. Det er ikke naturlig å avslutte før treningen er over. 


Fekting i Oslo Nord - Berg skole

Oppstart: Torsdag 6. september 

Torsdager kl. 17:00 - 18.00 Nygbegynner 8 -  14 år 

Fekting i Bærum - Gjønneshallen - 2.etasje 

Oppstart: Tirsdag 4. september 

Tirsdager kl. 16:30 - 17:30 8 - Nybegynner 8 - 12 år

Tirsdager kl. 17:30 - 18:30 10 - Nybegynner og videregående 10 - 14 år

Fekting i Asker - Solvang skole - Lille gymsal 

Oppstart: Mandag 3. september  

Mandager kl. 17:00 - 18:00 8 - 14 år Nybegynner 


EM i fekting i Serbia med to fektere fra Njård!

Postet av Njård den 16. Jun 2018

EM i fekting arrangeres i Novi Sad i Serbia fra og med 16. juni. Norge er representert med to fektere fra Njård fekting. I damer senior kårde stiller Irina Aschehoug. I herrer senior kårde stiller Sturla Torkildsen. Det blir spennende å se hvor langt de kommer. Dette er en første gang for Irina. 

Vi ønsker dem lykke til. 

Konkurransen kan følges her: Det er live sending, løpende resultater og oversikt over konkurranse. Følg med: Sturla fekter søndag 17. juni og Irina mandag 18. juni 2018

Lenke til EM fekting - arrangørs hjemmeside

Se bilder under: Irina til venstre og Sturla til høyre

Fekting i Bærum - Njård bidrar til å stifte ny klubb i en av Norges største kommuner

Postet av Njård den 29. Mai 2018

Njård Fekting har sammen med foreldre som ønsket et tilbud i Bærum tatt initiativet til å tilby fekting i Bærum. Bærum er en av Norges største kommuner, men har ikke noe fektetilbud som markedsføres overfor nye fektere. 

Kommunene og Bærum Idrettsråd har vært positive til at en profesjonell klubb med sterke ressurser bidrar til å utvikle et attraktivt fektetilbud i Bærum. 

Det er nå fekting både på Bekkestua Barneskole, Oslo International School og i Gjønneshallen med nærmere 30 aktive fektere. Mange sier de vil starte opp med fekting til høsten. 

Se nærmere om aktiviteten ved å be om å bli medlem i denne facebookgruppen: 

Lenke til gruppen Fekting i Bærum på Facebook

Fekting i Gjønneshallen er alle tirsdager - Se under for tider 

i skoleukene med Njård fektings hovedtrener: 

Kursene går til 14. juni, og starter opp igjen fra 4. september 2018. 

Alle kan komme og prøve et par ganger. Ta med venner og venninner! 

kl. 15:00 - 16:00 - Kårdelek for 4. trinn Bekkestua Barneskole 

kl. 16:30 - 17:30 -  8 -12 år Nybegynnere

kl. 17:30 - 18:30 -  10 - 14 år Nybegynnere og videregående 

I Gjønneshallen, 2. etasje fekter vi i en hall som egner seg fint for fekting. Se bildene under. 


Budstikka har en lengre artikkel om dette 29. mai 2018. Her er en av de ivrige fra Bekkestua Barneskole! 


Samme dag, ble det avholdt stiftelsesmøte for Bekkestua Fekting, og dermed er det stiftet en ny fekteklubb i Bærum. På stiftelsesmøtet deltok flere foreldre fra nye fektere. Fekteklubben skal ha blå og grønne klubbfarger og en logo inspirert av Bærums kommunevåpen. 
Sterke resultater og lovende deltagelse fra Njård Fekting på Åpent Østlandsmesterskap

Postet av Njård den 28. Mai 2018

Under sesongens siste fektekonkurranse, Det Åpne Østlandsmesterskapet i Fekting helgen 26. -27 mai, arrangert av Bygdøy Fekteklubb på Bygdøy hus, markerte Njård fekterne seg med 7 medaljer og bred deltagelse. 

Noen av våre beste fektere markerte seg igjen med følgende gull 

Kvinner senior - Gull til Irina Aschehoug, fra Njård fekting

Etter en tøff semifinale mot Anne Marit Morvik, regjerende norgesmester, som Irina slo 14-13, vant hun lett 15 - 6 mot Katarina Malvik fra OF. Katarina er en av de unge damene som markerer og viser stadig fremgang, men det holdt likevel ikke mot vår rutinerte Irina. 

I herrer senior glapp gullet for Njård, hvor Bergens Fekteklubbs Jørgen Stormark tok gullet, hvor Njård Fektings Ludvig Hillestad røk ut ii semifinalen 15-14 for Alexander Levorsen fra OSI. Ludvig har markert seg hele sesongen og er toppranket senior i Norge, må dermed nøye seg med en bronse denne gangen. 

I kadett herrer har Njård fekting dominert hele år, og denne gangen også med 3 av 4 medaljer. Benjamin Dahlbo har vært Norges suverent beste kadett og tar gullet med å slå kollega Markus Brobakken i finalen 15 - 7. Markus har kommet i form på slutten av året og tar dermed sølvet etter overbevisende fekting hele dagen. Dagens overraskelse var at unge Alexander Burum-Auensen fra Njård fektet glimrende og tok bronsen. 

I junior herrer overbeviste Benjamin Dahlbo og Markus Brobakken igjen, og tok henholdsvis gull og bronse. 

Under; to av dem som markerte seg under helgens stevne, (sammen med Benjamin som tok to gull, i junior og kadett). Til venstre; Alexander Burum-Auensen med bronse i kadett og Markus Brobakken med sølv i kadett og bronse i junior. 


De yngste som deltok i U15 gjorde som gruppe en sterk innsats, selv om det ikke ble medalje. her Ulrik Leskvosky med et supert utfall. 


Forøvrig veldig artig for norsk fekting at det var bred deltagelse fra hele Norge, og mange klubber tok gull. 

NM i fekting 2018 - 5 medaljer i senior for Njård, og dominanse i senior herrer med gull i lag og 6 på topp ti.

Postet av Njård den 21. Apr 2018

Det 100ede NM i fekting ble arrangert i Njårdhallen 21-22. april 2018, med over 200 startende. 

Lørdag startet ca 130 fektere fordelt på senior og veteran, mens det i lagkonkurransen var påmeldt 21 herrelag og 6 damelag. Det var 27 deltagere i veterankonkurransene, fra 40+ til 70+! 

Njård Fekting tar 5 medaljer av 12 mulig i seniorklassen. I lag herrer tar Njård gull ved å slå Bygdøy Fekteklubb 45 - 32. Våre gullvinnere er Arthur Grosse, Sturla Torkildsen, Ludvig Hillestad og Benjamin Dahlbo! Det betyr at Njård Fekting skal representere Norge i neste års Heidenheim Coupe d'Europe for klubblag.

Bilde: Premieutdeling fra lagkonkurransen. Gull til gutta, sølv til damene. Motsatt fra 2017.  


Njård fekting preger resultatene i seniorklassen. Vi tar to av 4 medaljer i individuelt, og vinner gull i lag. Dessuten har vi 6 Njård fektere blant de 10 beste, og to av dem er kadetter, Benjamin Dahlbo og Arthur Grosse. I herrer individuelt var det knappe marginer. Ludvig Hillestad og Arthur Grosse (som er kadett), tar bronse begge to. Ludvig tapte 14-15 i semifinalen for Bartosz Piasecki, som også tok gullet til slutt. 

Forøvrig er det inspirerende at mange unggutter fra Njård nå hevder seg i toppen av seniorklassen. 

Bilde:  Topp ti i herrer senior


Vi tar to sølv som damene står for. Pia Albertson tar sølv i kvinner individuelt, og vi har alle våre fire beste i topp. Damene tar også sølv i lagkonkurransen etter et knepent tap i finalen mot BYF. Laget bestod av Thale Hille-Dahl, Pia Albertson, Nina Steenland og Irina Aschehoug.

Arrangement ble gjennomført iht til tidsskjema. Nytt for fektearrangement var live streaming fra kl. 12 begge dager på Sportsklubben Njårds youtubekonto. Forøvrig var det løpende resultatoppdatering på fencingworldwide.com 

Live streaming fra konkurransen kan sees her: 

Live streaming NM i fekting 2018

Resultater finnes på lenken under. Her finner en også resultat fra veterankonkurransene! 

Komplette resultater fra NM i fekting 2018 i Njårdhallen

Bilde: Fra finale damer lag. 

Bilde: Finale lag for damer; Njård fekting mot Bygdøy Fekteklubb


med vennlig hilsen

Stevneledelsen 
Norgesmesterskapet i fekting for senior 2018 er i gang - live streaming fra kl. 12.00

Postet av Njård den 21. Apr 2018

NM for senior og veteran for 2018 

er i gang i Njårdhallen! - Se live streaming og resultater 

Vi er i gang med senior herrer - 69 til start fra 11 klubber. 

Det er over 200 startende med fektere fra 17 år til over 70 år! Lørdag er det individuelle konkurranser med senior menn, kvinner, og veteraner. Søndag er det lagkonkurranser for senior menn og kvinner! 

Det er 70 påmeldte i senior herrer, 24 i senior damer fordelt på 11 og 8 klubber respektivt. I veteran er det 28 påmeldte kvinner og menn. I lagkonkurransen søndag har vi 5 damelag og hele 21 herrelag! 

Nytt i år er at vi kan tilby live streaming av konkurransen begge dager fra kl. 12 på Sportsklubben Njårds youtube lenke! Det er denne lenken: 

Live streaming NM for Senior 2018 i fekting - Njårdhallen

Det blir også løpende resultatrapportering her via fencingworldwide.com og Ophardt! 

Løpende resultater NM i fekting 2018 Senior & Veteran

Følg med! 


Nytt i år - løpende rapportering på skjerm ! 

Elementer fra sekretariatet som sørger for at vi har live rapportering! Stor innsats fra de yngste på Vårstøtet i fektesalen - Se resultater her.

Postet av Njård den 11. Mar 2018

Njård Fektings bidrag til ungdomsserien, en serie med konkurranser for de yngste, Vårstøtet, ble arrangert på fektesalen i Njårdhallen, 10 - 11. mars 2018. 

Det var over 100 påmeldte fra 7. forskjellige klubber fra hele Østlandet.  Lørdag 10. mars er det Kadett og Ungdom 13 år som fekter, mens søndag 11.mars er det Ungdom 15 år, og de aller yngste, Barn 11 år. 


Lørdag 10. mars - Resultater 

Kadett Gutter 

Gull: Marcus Vokes Brobakken - Njård fekting

Sølv: Elias Draugedalen - Nøtterøy 

Bronse: Emil Draugedalen - Nøtterøy, Ole Magnus Olkvam - Njård fekting


Kadett Jenter: 

Gull: Henricke Struck - Trondheim Tordenskiold Fekteklubb

Sølv: Chiara Kloster - Bygdøy Fekteklubb

Bronse: Josefine Reinhardsen - Bygdøy Fekteklubb

(Det var bare 3 deltagere i kadett jenter) 


Bilde av medaljevinnere i Kadett. 


Gutter 13 år

Gull:Alexander Malvik  - OF 

Sølv: Franz Philip Holmen - Bygdøy Fekteklubb 

Bronse: Kristoffer Tharaldsen - Njård Fekting, Johannes Øistad OF 


Jenter 13 år

Gull: Claribella Wessel Tallis - Nesodden Fekteklubb  

Sølv: Nora Ingebrigsten - Trondheim Tordenskiold Fekteklubb

Bronse: Elsa Hellebø - Njård Fekting, Ingeborg Flood-Strøm, Bygdøy Fekteklubb


Under bilde av medaljevinnerne i Ungdom 13 år 


Søndag 11. mars - Resultater 

Jenter Ungdom 15 

Gull: Henricke Struck - Trondheim Tordenskiold Fekteklubb

Sølv: Chiara Kloster - Bygdøy Fekteklubb

Bronse: Maria Olsen Stenersen - Nøtterøy Fekteklubb, Leila Fatullaeva - OF 

Over: Semifinale  Gutter 15 år 


Gutter 15 år

Gull: Emil Draugedalen - Nøtterøy Fekteklubb 

Sølv: Alexander Burum Auensen - Njård Fekting

Bronse: Henrik Horge Walle - Njård Fekting, Gustav Göthlin - Njård FektingBarn 11 år - deltagelse 

Følgende deltok i Ungdom 11 år konkurransen - Alle fikk gull medalje! 

FOSSUM Alexander Allport BYF Oslo NOR 2008 M
BØHM Liveig NjF Oslo NOR 2008 F
BUZINKAY Anna Bori NjF Oslo NOR 2007 F
DA CRUZ Djimon NjF Oslo NOR 2009 M
DAHLE Abel Austbø NjF Oslo NOR 2007 M
GRØNLAND Erik Mathias NjF Oslo NOR 2007 M
HALD David Andreas Bækkelund NjF Oslo NOR 2009 M
HOLDEN Henrik NjF Oslo NOR 2008 M
IDEN Charlie NjF Oslo NOR 2007 M
LINDLAND Olav NjF Oslo NOR 2008 M
NYGAARD Gabriel Meland NjF Oslo NOR 2009 M
RAMSTAD Maximillian
RAUF Zakaria NjF Oslo NOR 2007 M
RØYNESDAL Tora NjF Oslo NOR 2008 F
SPANT Charlie Bjelland NjF Oslo NOR 2009 M
SVERDRUP-THYGESON Oskar NjF Oslo NOR 2007 M
VIK Martin Aleksander NjF Oslo NOR 2007 M
ZELJKOVIC Filip NjF Oslo NOR 2007 M
DRAUGEDALEN Ludvig NØF Nøtterøy NOR 2007 M
HEIBERG Noah Mathisen NØF Nøtterøy NOR 2007 M
ANDRESEN Max OF Oslo NOR 2008 M
DANIELSEN Conrad Martin OF Oslo NOR 2007 M
FATULLAEV Vahab OF Oslo NOR 2008 M
LINDAL- MADSØ Martin OF Oslo NOR 2007 M
ØISTAD Johannes OF Oslo NOR 2007 M
RUTSKIJ Erik OF Oslo NOR 2007 M

Njård fektere klare for Europamesterskapet i Russland (Sochi)

Postet av Njård den 2. Mar 2018

Norges Fekteforbunds sportslige komité (teknisk komité), har tatt ut Njård fekterne Elias Heiervang og Benjamin Dahlbo til landslaget for kadett for å delta i EM i Sochi i begynnelsen av mars. Benjamin Dahlbo er også tatt ut på landslaget for junior. Kadett EM starter 2. mars og Junior EM starter 7. mars. Se bilder under; til venstre Benjamin, og til høyre Elias Heiervang. 


Datoene for våre fektere er: 

Kadett EM 

Lørdag 3. mars - Individuelt kadett kårde 

Tirsdag 6. mars - Lagfekting kadett kårde

Kadettene ledes av Njård Fektings trener Frederic Roqueta 

Resultatene for kadettene kan følges her. 

Lenke til resultater kadett EM

Junior EM 

Torsdag 8. mars - Individuelt junior kårde

Søndag 11.mars - Lagfekting junior kårde 

Juniorene ledes av BYFs trener Samuel Kaminski

Resultatene for juniorene kan følges her: 

Lenke til resultat junior EM

Uttaket er basert på en kombinasjon av resultater i nasjonale og internasjonale stevner, pluss en skjønnsmessig vurdering for enkelte. At det norske kadettlandslaget tok en bronse i lagkonkurransen i siste Europacupstevne har slått fordelaktig ut for Elias Heiervang som var med på laget. Andre Njård fektere har også oppnådd gode resultater, som Ole Magnus Olkvam, men manglet det siste. Arthur Grosse, ville ha vært tatt ut hvis han var norsk statsborger, men hans søknad om norsk statsborgerskap har tatt tid, og han vil kunne være aktuell først når den er innvilget. 

Njård Fekting er fornøyd med at det har gode prosesser rundt laguttaket denne gangen. 

Guttene har trent hardt den siste tiden, og vi ønsker dem lykke til 


Bli med på Njård Fektings sommerleir!

Postet av Njård den 27. Feb 2018

Fektesommerleir på Stavern, en viktig del av klubbens liv
ved styreleder Erik Storelv 

Deltagere på sommerleiren 2016 


Hvert år siden 2014 har Njård Fekting arrangert sommerleir på Fredriksvern Verf på Stavern ned Larvik. Stavern er en av de mest solrike byene i Norge, og Fredriksvern Verf er et fantastisk sted. Det er var et militæranlegg bygget i 1752 og var Norges hovedbase for marinen. I dag er stedet mer en stor og vakker park omringet av historiske bygninger, strender, klipper og grønt område. Utenom feriene holder politihøyskolen til her. 

https://www.forsvarsbygg.no/no...

SE BILDER FRA STEDET HER: Bilder fra Fredriksvern Verf

Leiren har vært en stor suksess med mellom 30 og 40 fektere hvert år i alder 8 - 16 år. Sommerleiren arrangeres siste uken før skolen begynner igjen. Leiren har en viktig plass i klubben da mange stifter sterke vennskap her, og gjør store fremskritt med fektingen. Leiren er et must for dem som satser, og er en integrert del av forberedelsene til høsten. Leiren er også for de yngre og for nybegynnere. Her treffer de nye venner, blir kjent med fektetrenere og får trent to ganger om dagen med fekting. 

Klubben stiller med sine fektetrenere under ledelse av hovedtrener Frederic Roqueta og tar vare på deres barn fra mandag morgen ved oppmøte utenfor Njårdhallen 8.30 til fredag ettermiddag med retur til Njårdhallen. 

Leiren er for barn i alle aldersklasser, på alle nivåer og fra alle klubber. Vi har alltid hatt gjestefektere fra andre klubber og ser inviterer herved alle fektere i hele Norge. Bare kom. 

Treningsleiren er viktig og hyggelig! 
Den er starten på en ny fektesesong består av gruppetrening, leksjoner, turnering, dommerkurs og våpenstellekurs
og ballspill, bading, og sosiale aktiviteter, rebusløp og mye mer. 

For 2018 er det oppmøte 13. august 0830 utenfor Njårdhallen og retur med avreise 17. august fra Stavern ca. Kl 12. Vi satser på at det er nok foreldre som kommer enten torsdag kveld for festen eller fredag for å hente barn. Hvis ikke blir det en leder som tar barn på bussen hjem.  

Deltagelse koster 3 600  kroner og inkluderer transport ned, kost (frokost, varm lunsj og middag), losji og fekteaktiviteter, samt fest torsdag kveld.  Barna på 2 og 4-mannsrom. 

Foreldre inviteres til fest torsdag kveld

Foreldre inviteres torsdag kveld til fest/dommerkurs fra kl. 18.00, eller til å komme fredag formiddag for å se konkurransen og hente barna kl.12 for hjemreise. 

Leiren koster 3 600 kr og inkluderer transport ned (normalt er det plass til barna hjem også hvis foreldre kommer og besøker leiren), full pensjon med frokost buffet, varm lunsj og middag, fektetrening samt fest for barna torsdag kveld. 

I 2017 deltok 34 fektere fra 8 til 16 år. Vi anbefaler sterkt deltagelse og ser frem til å se nye fektere. Også nybegynnere kan melde seg på! 

Vedlagt invitasjon for sommerleiren 2018. Frist for påmelding er 15. juni 2018. 

Stavern 2018.pdf

Spørsmål rettes til kersten@dynamicpeople,no. Vi søker to foreldre som kan være med hele uken for å passe at gruppen har det bra! Ta kontakt. 

Påmelding innen 15. juni på våre hjemmesider ved å logge inn og velge "Sommerleir". Fektere som ikke er medlem i Njård melder seg på til kersten@dynamicpeople.no og skriver navn og overfører 3600 kr til konto: 1644.30.82356  eller til  Vipps #128107
Njård fektere og Norge med bronse i Europacupen for lag i fekting! Unik prestasjon!

Postet av Njård den 22. Jan 2018

Norske kadettfektere begynner å markere seg seriøst. Norske og Njård-fektere viste sterk fremgang i Europacupen for kadetter i København 20-21. januar! 

Norge tar sin første medalje på mange mange år med en bronse i lagkonkurransen! Det norske laget besto av to fra Njård; Benjamin Dahlbo og Elias Heiervang, samt Brage Dyrseth fra Bergens Fekteklubb og Elias Draugedalen fra Nøtterøy fekteklubb. Trener er Njård hovedtrener Frederic Roqueta. På vei til bronsen, vant de over Italia 3 med 38-37 i tablå 8. I semi-finalen ble Italia 2 for sterke og vant 45-34. Men i kampen om bronsen viste Norge klasse og vant overbevisende 45-38 mot Egypt. 


Det var en sterk lag innsats med mye energi og entusiasme. 


Njårds Arthur Grosse var beste nordmann i den individuelle konkurransen lørdag 20.januar og ble nr. 29, men etter et knepent 13-15 tap i kamp om plass inn i tablå 16. Det norske laget tok bronsen selv uten Arthur i toppform, fordi Arthur har søkt om norsk statsborgerskap, men ikke fått det innvilget ennå. Det var andre Njård fektere i tablå 64; Benjamin Dahlo, Elias Heiervang og Ole Magnus Olkvam. Med dette er det flere som har sikret seg plass på landslaget i et år fremover og sannsynligvis plass i landslagstroppen til Europamesterskapet i Sochi, Russland tidlig i mars 2018