Juleavslutning i Njård Fekting 15. desember

Postet av Njård den 15. Des 2016

Njård fekting ønsker klubbens medlemmer, venner og familie velkommen til juleavslutning 2016!


Njård Fekting, tidligere Oslo fekteklub (stiftet 1906), feirer 10 år som en del av sportsklubben Njård ved denne anledning. Det er mye å feire, med et spennende program i år med taler, oppvisninger, lotteri, utstyrsbestilling og mye god mat og drikke. Så kom !
Tid : Juleavslutning
Torsdag 15. Desember 18.00 – 19.30
Kom gjerne 17:50.

Tid: Utstyrsbestilling
Torsdag 15. Desember 19:30 – 20:30
Sted : Fektesalen

Opplegg :
Det blir et spleiselag der hver familie tar med seg en middagsrett til tapasbordet og noe dessert. Har man mange familiemedlemmer med tar en med to retter. Foresatte har vært flinke tidligere og tatt med diverse, så det blir veldig god mat. Dette settes opp på felles bord. Alle tar med bestikk, tallerken og drikke selv. Det blir noe anledning til å treffe trenere, andre fektere og andre foreldre, styrets medlemmer og foreldregruppen.

Klubben vil presentere den nye kleskolleksjonen med klubbens logo og farger. Dessuten vil vi presentere Njård Fektings fekteskole for første gang, og legge frem treningsoppsett for 2017.

Etter juleavslutningen vil ledelsen og trenere være tilstede for å ta imot eventuelle bestillinger av fekteutstyr som kan leveres for oppstart i januar, og av spennende Nike klær fra Njård Fektings egen kleskolleksjon med klubbens logo og farger. Det vil bli sendt ut informasjon om kleskolleksjon før møtet.
PROGRAM
- Velkomsttale og presentasjon av Njård Fektings fekteskole
- Middag for alle, store og små
- Oppvisning av klubbens nye kleskolleksjon
- Fekteoppvisning elite
- Lotteri og støttemedlemskap* (se under)
- Bestilling av fekteutstyr og fra kleskolleksjon (fra 19:30)

Det svært viktig for norsk fekting og Njård å ha så mange medlemmer som mulig. Derfor ønsker å få flere støttemedlemmer for 100 kr. Vi selger nydelig Njård pins. Håper så mange som mulig kommer! Vi sees!


Velkommen på vegne av Njård fekting
Treningsoppsett for våren 2017 klar! Meld dere på i tide!

Postet av Njård den 13. Des 2016

Klubben har nå lagt ut treningstider for alle fektekurs for Njård Fektings Fekteskole våren 2017.


Se under detaljert oppsett. Finn ditt kurs utfra alder. Det er litt fleksibilitet på dette, så passer det ikke, ta kontakt.

Den eneste måten å sikre seg plass på er å melde seg på ved å:


1) Logge inn på klubbsidene, lage ny bruker eller logge inn med brukernavn og passord, 2) Gi informasjon om foreldre og barn, 3) Kryss av for avdeling fekting, og 4) Velge kurs, og 5) Betale via bankaxxept. Har man betalt så har en reservert plass. Du får kvittering.
Kursene starter opp : Mandag 9. januar 2017!

Treningsoppsett er lagt ut på våre sider under "Sportslig" og "Treningstider". Hovedpunktene for treningsopplegget våren 2017 er følgende.

Det er få endringer og alle kan fortsette på sine kurs så lenge det er ledige plasser. Det er stor pågang, så det er bare å melde seg på allerede nå. Det er bare ved å booke og betale at en sikret plass. Det er 16 plasser på hvert kurs. Hvis det mot formodning ikke skulle være minst 10 deltagere på et kurs forbeholder klubben seg retten til invitere påmeldte til et annet kurs.

Vi starter 2 helt nye nybegynnerkurs for barn; alder 8-10 år på fredager kl.17.00 og 10-12 år på mandager kl. 18.00 til 19.30.

Vi viderefører kursene for barn fra høsten 2016, slik at de som var nybegynnere i høst kan fortsette på nybegynnerkursene de gikk på. Men det er også åpent for nye nybegynnere for disse kursene inntil 16 plasser.
Nybegynnerkursene tirsdag, onsdag og fredag kl. 17 er blant annet videreføring av Kårdelek på skoler i AKS tiden. Det er ingen forutsetning for å melde seg på at en har gått på Kårdelek. Det er åpent for helt nye.

Nybegynnere kan prøve et par ganger før en krever betaling. Betaler en senest i januar får en rabatt på 200 kr, slik at treningsavgiften for semesteret er 2000 kr. Den kommer i tillegg til medlemskapet i Njård.For nybegynnere voksne er treningstiden Fri fekting mandager kl. 18 – 19.30 med trener og fredager kl. 18.00 – 19.30. Studenter betaler bare 700 kr når de går på fri fekting.

Ta med venner av dine barn og la dem også prøve den første tiden. Njård låner ut utstyr første året, slik at det ikke koster noe ekstra. Det er inkludert i treningsavgiften.

Det blir viktig at alle som trener er på salen minst 10 minutter før oppstart, slik at trening starter umiddelbart.


Da ønsker klubben alle ivrige fektere velkommen tilbake på nyåret til nok en spennende sesong.


Njård Fekting med sterk innsats på Bergen Cup

Postet av Njård den 6. Des 2016

Njård Fekting deltok med 15 fektere i Bergen Cup, og vi tar med seg hjem 6 medaljer. Bergen Cup, er et NorgesCupstevne organisert av Bergens Fekteklubb 3-4. desember på Haukelandshallen i Bergen. Stevnet har lange tradisjoner og de beste norske fekterne deltar som oftest. Stevnet markerer slutten av høstsemesteret.

Som vanlig viser Njårds Irina Aschehoug sterke resultat når hun tar nok et gull i dameklassen, etter å ha slått Irene Biancarosa fra Bergens Fekteklubb i finalen, så klart som 15-10. Her fra medaljeutdelingen.


I senior stilte ikke Njård med sine beste fektere, men likevel tok vi en nydelig bronsemedalje med Otthar Andreas Krohn.

Vi viser igjen gode takter i kadett gutter, hvor Elias Heiervang tar en fin bronse, og hvor Benjamin Dahlbo tar en 5. plass og Bo Dahle en 6. plass.


Bilde: Etter en tids sykdom er Elias Heiervang tilbake på medaljefangst!

I Yngre Ungdom må vi nøye oss med Henrik Walles fine 5. plass på lørdag og sølv på søndag i U13 miks konkurransen.

I Eldre ungdom (U15), tok Gustav Gøthlin en fin bronse. Han er første års fekter i klassen og markerer med dette nok et fin resultat. Ole Magnus Olkvam var nære en medalje, men tapte mot Gustav 13-15 i kvartfinalen.

Ellers en kjempefin stemning med alle gutta på tur.

Flere bilder under!
Tinius Rivertz med start på dommerkarriere som ny nasjonal fektedommer!

Postet av Njård den 21. Nov 2016

Njård Fekting ønsker å utdanne flere proffe dommere som kan dømme for oss i norske, nordiske og internasjonale stevner.


For å kunne gjøre det, må en ha først oppnådd kompetanse som nasjonal fektedommer. Norges Fekteforbund arrangerte kurs og eksamen under Vinterstøtet, og klubben har fått vite at


Tinius Rivertz, fra Njård (se bilde under), har bestått eksamen som nasjonal fektedommer! Han var en av de få som klarte testene.Vi gratulerer og ønsker han lykke til videre med dommerkarrieren. Han har sagt seg villig til å satse på å bli FIE dommer (dommer for det internasjonale fekteforbundet); og hvis han kvalifiserer seg kunne dømme i verdenscupen, EM og VM.
Sterkere innsats i Europacupen for kadett! Bo Dahle med en 31.plass og rett inn på landslaget

Postet av Njård den 19. Nov 2016

Bo Dahle fra Njård gjorde det sterkt i helgens EuropaCup for kadetter i Helsiniki. I en konkurranse med nærmere 100 deltagere tok Bo Dahle fra Njård en kjempefin 31. plass.

Det er en sterk forbedring og med det kvalifiserer han seg til landslaget for et helt år. Bo har trent hardt etter en skade for å komme tilbake, og det begynner å gi resultater. Med dette resultatet kvalifiserer han til landslaget og vil joine Benjamin Dahlbo som er allerede kvalifisert og fekte internasjonalt med det norske flagget på brystet og med støtte fra Norges Fekteforbund.Benjamin Dahlbo tok nok en topp 64 plass med en 34. plass. Han tapte knepent 14-15 mot russeren Sergey Denisov i 32. tablå.

Det var ellers en god norsk innsats, hvor Sven Marcus Eeg fra Stavanger Stavanger ble nr. 20 og Truls Strømøy fra Bergens Fekteklubb ble nr. 24.

Det var flere andre Njård fektere med som markerte seg bra og med topp 64 resultat for første gang! Gratulerer til Arthur Grosse som ble nr. 38 og Morten Westgaard som ble nr. 46, Viktor Moulin nr. 60 og William Andersen nr. 66. Hvis de 3 første nevnt her klarer dette en gang til, blir de også tatt opp i landslaget. Gratulerer gutter.

Her er lenke til komplette resultater.

http://tulospalvelu.fencing-pentathlon.fi/efc2_16/...
Njård Fekting inviterer til eksklusiv JENTEFEKTING på Fektesalen søndag 20. november - Påmelding også her!

Postet av Njård den 9. Nov 2016

NJÅRD FEKTING SATSER PÅ JENTENE -

Dette er en invitasjon til dere jenter til å være med på et gratis fektearrangement hvor dere kan ta med to-tre venninner. Gutter i klubben kan invitere søstre med venninner, men selve arrangementet er bare for jenter.

NÅR:
SØNDAG 20.NOVEMBER KL. 13-14.30 (OPPTIL TIL 12 ÅR) , OG KL. 15.00 - 16.30 (OVER 12 ÅR).

HVOR: Fektesalen

TRENERE: Pia Albertson, Nina Steenland og Sofie Lindfelt.

PÅMELDING: TRYKK LENKE UNDER.

Påmelding til JENTEFEKTING 20.NOVEMBER


Njård fekting ønsker å styrke det sosiale miljøet for jentene i klubben og eventuelt rekruttere flere jenter.
Derfor har vi gleden av å invitere jentene i klubben til å ta med opptil to-tre venninner på fekteevent i fektesalen. Det blir enkel instruksjoner om fekting, fektekonkurranse. Deretter serveres brus og pizza!

Arrangementet er gratis.


Opplegg :
Hver jente i klubben kan ta med seg to venninner for å prøve fekting. Disse venninnene trenger ikke å ha fektet før. Alle deltagere vil kunne låne utstyr av oss.
Program:
20 minutter - Introduksjon til fekting
40 minutter - Uformell konkurranse
30 minutter - Pizza og brus


Fektetrenerne:
Det blir meget erfarne kvinnelige fektetrenere:
Pia Albertson; hun har 30 års erfaring, og er en av Norges beste kvinnelige fektere
Nina Steenland; hun har også stor erfaring, vært fektetrener, og er en av våre beste kvinnelige fektere hun også
Sofie Lindfelt; hun har vært fektetrener i flere år og har stor erfaring med fekteevent.
Foreldre:
Foreldrene er hjertelig velkommen.

Praktisk:
Deltagerne må ha med innesko og innegymtøy. Utstyr kan lånes av oss.

Velkommen på vegne av Njård Fekting
Vinterstøtet 2016 med rekorddeltagelse og proff gjennomføring takket være kjempeinnsats fra alle medlemmene!

Postet av Njård den 7. Nov 2016

Til alle venner av Njård Fekting.

Vårt tradisjonelle fektestevne "Vinterstøtet" ble arrangert helgen 5.-6.november med fektere fra 9 år til og me senior. I år ble det rekorddeltagelse med 260 påmeldte starter. Det er lagt ut masse bilder på Facebookgruppen "#Vinterstøtet2016".

Klubben har fått positiv tilbakemelding på arrangement og vi håper mange fektere får lyst til å fortsette.

Tusen takk til de 100 frivillige foresatte og fektere fra Njård som har bidratt til at det var mulig å arrangere et av det største fektestevnene som har vært i fekte Norge på flere tiår. Njård Fekting er stolt av arrangementet, at så mange klubber stilte opp. Vi er glade at medaljene ble spredd på mange klubber, og at stevnet kan virke for å utvikle norsk fekting videre. Vi oppfordrer alle til å spre bilder og kommentarer og fortelle om sin bragder under stevnet. Det var fantastisk å se de unge 11 åringene som hev seg ut på pisten med masse tilskuere tilstede i fektesalen.
Til alle, velkommen tilbake neste år.

Bildet under er fra barn 11 år.Neste stevne i Njårdhallen; er NM for barn og unge, 18. mars 2017. Vi satser på enda større deltagelse! Sett av datoen allerede nå.

Komplette resultater finnes på Norges Fekteforbund sine hjemmesider på fekting.no.
Njårds Fektings kadettfekter Benjamin Dahlbo nærmer seg Europatoppen

Postet av Njård den 4. Nov 2016


Njård Fektings fektere i yngre klasser som er med i Satsingsgruppen, konkurrerer i norske, nordiske og internasjonale mesterskap. Her trenes det hard, og målet er å oppnå topplasseringer i Norge og Norden, og for de aller beste, å nå toppen i Europa. Våre kadettfektere oppnår jevnlige gode resultater i Norge og Norden. Men det egentlige målet er å nå toppen i Europa. Benjamin Dahlbo er på god vei, med stadig bedre resultater.

Benjamin Dahlbo, er vår beste kadettfekter, og har i høst deltatt i flere EuropaCup stevner for kadett og oppnådd gode resultater. Nå i høst har han oppnådd to topp 64 resultater, og har dermed oppfylt kravet for å være på landslaget nok en gang. Han ble nr. 61 i Bonn tidlig i Oktober og nr. 48 i Klagenfurt, i slutten av Oktober. Her var han nære på og tapte med bare et støt i siste kamp.

Vedlagt noen bilder av Benjamin!
Vinterstøtet - Njård Fektings eget fektestevne, nærmer seg!

Postet av Njård den 25. Okt 2016

Nå nærmer Njård Fekting sitt årlige og tradisjonsrike fektestevne seg; Vinterstøtet. Det er en nasjonal konkurranse for barn og helt opp til senior nivå, med fektere fra hele landet.

Det et to viktige ting for deg som medlem i Njård Fekting:

- det er mulig å delta eller komme innom for å se fekting
- medlemmer/foresatte som fekter fast må bidra i form av litt dugnad. Dette sendes ut innkalling nå straks.

Vinterstøtet finner sted i Njårdhallen og er gratis for alle tilskuere. Det er en startavgift for fektere. Se invitasjon vedlagt.

Påmeldingsfristen for å være med som fekter nærmer seg med stormskritt og er
fredag 28. oktober kl. 24.00 !

Til dere yngste, så er Vinterstøtet er en superfin konkurranse for barn. Vi organiserer en uformell konkurranse for barn opptil 11 år og opptil 13 år. Det blir medaljer for alle i klassene U11 år og U13 år. I U11 år blir det heller ikke resultatlister. Så bare moro.

De yngste kan få låne utstyr av Njård Fekting i fektesalen. Møt senest 1t før konkurransestart i fektesalen, så skal vi låne ut utstyr til deg.

Ta med venner og venninner, foreldre og besteforeldre til en stor familiefest med fekting.
Har du / dere ikke meldt dere på ennå er det mulig frem til fredag 28. oktober ved å trykke på denne lenken og gi informasjon.

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdQAP5Ngj6xhok7o…/viewform…


Se invitasjon under.


Njård Fekting introduserer halv treningsavgift fra 10. oktober for nye fektere

Postet av Njård den 9. Okt 2016

Det er nå mulighet å melde seg på kurs midt i semesteret. Det er stort sett noen få plasser på de fleste kurs.
De som ønsker å fekte fra 10. oktober og ut dette semesteret, altså til midten av desember 2016 kan nå melde seg på, og betale halv treningsavgift, altså 1000 kr. En må ha medlemskap for 2016 også.
De som har fektet siden oppstart av semesteret og ikke betalt ennå må betale full treningsavgift, og kan ikke få dette tilbudet.

BILDE: Slik ser det ut på våre hjemmesider. Velg dette kurset

Fredrik Backer ble nr. 6 i verdenscup satellittstevnet i Oslo helgen 8 - 9. oktober 2016

Postet av Njård den 9. Okt 2016

Det ble ingen norske medaljer under årets verdenscup satellittstevne i Oslo, altså Oslo Cup, i fekting. Stevnet ble arrangert helgen 8-9.oktober 2016 på Bygdøy Hus av Bygdøy Fekteklubb. I herrer ble det to beste norske, slått ut i kvartfinalen. Fredrik Backer fra Njård tapte for polakken Kostka i en jevn kamp med prioritet etter 3 runder på stillingen 4 - 4 og ble nr. 6. Han hadde prioritet i det ekstra minuttet, men polakken trakk det lengste strået.


Bilde: Fredrik Backer mot polakken Kostka i kvartfinalen.

Det var mange gode som deltok, blant annet topprankede Fredrik van Osten fra Danmark og tidligere OL mester fra London Ruben Limardo. Men det var svensken Harmenberg som vinner overraskende ved å slå OL vinneren fra London Ruben Limardo 15-13 i finalen. Vår Sturla Torkildsen røk ut mot vinneren og ble nr 19. Ludvig møtte Fredrik i tablå 32 og tapte 15-11, og ble nr. 25. Det var en grei Njård innsats uten toppresultat denne gangen.

Dameklassen ble dominert av Estland med 3 av 4 i semifinalene, og en ren estisk finale, hvor Katrina Lehis tar gullet med ved slå Neilli Paju 15 - 8 i finalen. At Estland dominerer i kvinneklassen er forventet. De ble nr. 4 i OL og er verdensmestere for to år siden. Det var få norske damer med, men Caroline Piasecka var best med en 10.plass.
Njård Fektings Marcus Vokes Brobakken tok bronse i Nordisk for gutter 14 år.

Postet av Njård den 26. Sep 2016

Njård Fekting gratulerer Marcus Vokes Brobakken fra Njård med en fantastisk bronse i Nordisk for U14 i Latvia lørdag 24.september. Marcus står helt til høyre på bildet, og var den eneste norske som tok medalje under Nordisk.

Njård hadde en fin innsats fra flere andre; Benjamin Wilmot ble nr. 5 og Ole Magnus Olkvam ble nr. 14. I kadett ble Benjamin Dahlbo nr.6 etter at han tapte 15 - 11 i kvartfinalen.
Njård Fekting har blitt Norges suverent største klubb

Postet av Njård den 26. Sep 2016

Njård Fektings anstrengelser med å investere i kvalitet; gode fektetrenere og moderne utstyr begynner å gi gode resultater. Klubben passerte nå 440 medlemmer for 2016, og har blitt landets suverent største fekteklubb. Vi har hatt stor suksess med å tilby kårdelek på skoler i Oslo Vest i Aktivitetskoletiden, med Fredrik Backer som fektetrener. Nesten alle våre nybegynnerkurs fra høsten 2016 har blitt fullt opp, og det er ventelister på noen kurs. Klubben skal arbeide videre med å sikre et tilfredstillende tilbud i tråd med våre visjoner, for alle og enhver, fra de minste til veteran, for bredde og elite.
Eriks first article

Postet av Njård den 28. Jun 2016

This is Eriks first test article

With some picture
Påmelding Njård fektings sommerleir på Stavern 15 - 19. august 2016 - frist 1. juni 2016

Postet av Njård den 8. Jun 2016

Sommerleiren er oppstarten for treningsopplegget for høsten og vil bli ledet av vår hovedtrener Frederic Roqueta. Den er for alle aldersklasser i klubben, fra U11 til veteran. Velkommen til noen fine dager på Stavern.

Invitasjon til Njård fektings sommerleir 2016 på Fredriksvern verf på Stavern

Njård fekting gjentar suksess fra tidligere år med sommerleir på vakre Fredriksvern verf på Stavern, en alldeles herlig sommerby!

Leiren er en starten på den sportslige satsing for høstsesongen, og en glimrende anledning for å lære, prøve og utvikle klubbens fekteteknikk, samt forberede seg til en høst av turneringer etter, for noen, en lang sommerferie uten å trene. Vi vil innprente de tekniske ferdighetene vi mener skal til for å bli en god fekter. Men selvfølgelig skal det være hyggelig og bidra til samhold i klubben.

Leiren er for fektere i alle aldersklasser. Foresatte kan også stikke innom en dag eller to og ordne selv med direkte bestilling på Politihøyskolen (se under). Foreldre som tar med 3 barn fra Oslo tur/retur får rabatt på deltageravgift.

Fektere fra andre klubber er velkommen, og bes ta kontakt med oss, am@leogriff.com eller bare melde seg på slik som beskrevet under.


Det blir mulig å låne utstyr fra Njård Fekting.


Deltagelse koster 3600 kroner og inkluderer kost (frokost, lunsj og middag), losji og fekteaktiviteter. Ha med lommepenger for annet.


Medlemmer melder seg på via betaling på våre hjemmesider som for kurs. Logg inn og velg ”Sommerleir Stavern” og betales via bankaxxept.


Ikke medlemmer betaler deltageravgift til klubbens konto nr 1644 30 82356, med KODE STAVERN, navn, epost, klubb og alder. Foreldre som kjører fra eller til Stavern med 3 eller 4 fektere vil få refundert 200 NOK.


Siste frist for påmelding er 1 juni 2016 eller til leiren er fullbooket. Det er fortsatt noen ledige plasser. Mer informasjon blir sent til påmeldte deltagere i juni.


Skulle noe være uklart, ta kontakt med Nicholas Ind at nicholas.ind@mh.no; telefon: 982 57 724


Foresatte inviteres også til å stikke innom leiren torsdag 18 og 19. august med mulighet for å delta på våpenstellekurs og dommerkurs som vi vil arrangere samtidig, samt på festkvelden (torsdag), med rebusløp og/eller andre aktiviteter avhengig av fekternes interesse og alder. Det blir en fin sommeropplevelse!


Detaljer om det sportslig opplegget kommer senere. Men det er trening minst to ganger per dag, konkurranse siste dag, og i år mye om taktisk fekting.


Påmelding skjer som ved påmelding til kurs; via klubbens hjemmesider ved pålogging med medlemsnummer og kode. Velg arrangement; Sommerleir 2016 .