NJÅRD I LOKALSAMFUNNET

PÅ Makrellbekken, godt synlig fra Sørkedalsveien og t-banestasjonen ligger en ikonisk bygning. Den karakteristiske buen er Njårdhallen, hjemmet til et av norges største idrettslag med nesten 4000 medlemmer. Her har det vært mange store arrangementer opp gjennom årene: Bjørn Borg og Paul Mc Cartney har spilt her - men ikke mot hverandre.

Idag huser Njårdhallen idrettslagets administrasjon og idrettene tennis, fekting, bordtennis, turn og rytmisk gymnastikk. Håndball har en egen hall på like på baksiden av Njårdhallen, og Njård Langrenn og Njård Alpint er utendørs. Ved siden av Njårdhallen ligger den nye Samhallen, denne flerbrukshallen er gull verdt og brukes til basistrening og bevegelighetstrening av alle våre idretter.

I Husebyskogen på nedsiden av Njårdhallen ligger et fremtidig mekka for små langrennsbarn, alpinbarn og kanskje til og med skihoppere. I samarbeid med Oslo Kommune og VAV (vann og avløpsetaten) skal dette området på ny bli et område for lokal skilek. Området er ikke tilgjengelig for idrettsformål nå – i de årene hvor arbeidet med oslos nye vannforsyning pågår. Som kompensasjon for dette, så skal området settes i stand med skiheis og anlegg for langrenn og alpint. Vi gleder oss til ny skilek på skihistorisk grunn: Husebybakkene har en sentral plass i norsk ski historie.

På den andre siden av Sørkedalsveien, i Jensmessveien 1 finner du Tennisanlegget med eget klubbhus fire grusbaner og to hardcourtbaner. Om vinteren setter vi opp bobla over hardcourt banene og har da tilsammen fire innendørs tennisbaner.

 

Prosjekter med spesiell sosial profil 

-Sommeren 2023 arrangerte Njård for første gang (såvidt vi vet) gratis sommerleir for barn: det er ikke alle som har en familie med hytte å reise til. Det var lek, tennis og turn hele dagen for tilsammen 80 barn fordelt på 2 uker. Gjensidigestiftelsen finansierte hele denne sommerleiren. Tusen takk!

-Bordtennis er den ferskeste idretten i Njård med første økt 27 oktober 2022. I Njård er det helt gratis for barn og ungdom å spille bordtennis. Vi har et nært samarbeid med bydelene, og mottar offentlig støtte for å kunne gjøre dette, uten at det går på bekostning av idrettslagets øvrige ressurser.  I Njård bordtennis er det mange foreldre som bidrar som trenere og som miljøskapere.


Fremtidige prosjekter

-Tur gruppa. Vi ønsker å etablere en turgruppe for de som har god tid på formiddagen og ønsker aktivitet og sosialt samvær i nærmiljøet.

-Nye idretter eller aktiviteter som kan etableres uten store investeringer eller mye plass i våre overfylte innendørs flater vurderes kontinuerlig.

-100 års jubileum i 2024.

 

I Njård jobber vi hardt for at det skal være plass til alle, og opplever du vanskeligheter (enten det er økonomi, sosialt eller noen annet) så kan du kontakte Henrik på telefon 92055990 eller på epost henrik@njaard.no


Idrettslaget har 25 fast ansette og er med det en betydelig arbeidsgiver i lokalmiljøet.. Ønsker du engasjere deg i noen av våre prosjekter?

kontakt gjerne Henrik Mathisen på telefon 92055990 eller henrik@njaard.no