Treningsoppsett og oppstart for 2019 klart - lite endringer, kom som vanlig!

Postet av Njård - Fekting den 16. Des 2018

Kjære medlemmer, 

På vegne av klubben, vil jeg ønske dere alle god jul. Det har vært et begivenhets år og jeg håper dere har vært tilfreds med våre tilbud. 

Vi har bestemt å ikke arrangere en juleavslutning i år fordi mange er svært opptatte i de hektiske dagene før jul. Derimot planlegger vi spennende aktiviteter for oppstarten i 2019. 

Klubben opprettholder samtlige kurs, og samtlige tider. 

Fektekurs i Njårdhallen starter opp fra uke 2, altså fra og med mandag 7. januar 2019 

Se detaljer her

https://fekting.njaard.no/p/21648/fekting-i-njardhallen

Det nye er at vi ekspanderer mulighetene for fri fekting, og at denne gruppen har fått en ny treningstid i tillegg til mandager, som er på fredag. 


Torsdag 17. januar fra kl. 17.00 - kl.20.00 inviteres alle medlemmer til en Åpen Nyttårskonkurranse

der våre fektere kan ta med venner og prøve fekting. Det blir en konkurranse etterhvert og noe sosialt. Det kommer nærmerer invitasjon, men noter datoen. 

Fektekurs på Berg skole, Gjønneshallen (Bærum) og Solvang skole (Asker) starter opp fra og med uke, 3, altså fra mandag 14. januar  

Se detaljer her. 

https://fekting.njaard.no/p/35359/treningstider-utenfor-njardhallen

Trenerkabalene er ikke helt avklart ennå. 

Muligheter for fekting i AKS på skoler er heller ikke avklart i detalj. Men vi fortsetter tilbudet på den franske og den tyske skolen og på Steinerskolen. 

Vi arbeider med flere muligheter for kårdelek i AKS tiden både i Oslo, i Bærum og i Asker. Vi er mottagelige for tips fra dere medlemmer, som kan bidra til at vi får et samarbeid med skolene på dette. 

Mvh

Njård fekting - Njård fekting etablerer venneavtale med ledende italiensk fekteklubb

Postet av Njård - Fekting den 15. Des 2018

Styret i Njård fekting godkjente på styremøtet i desember 2018 venneavtalen mellom klubben og den italienske fekteklubben ASD Giulio Verne Scherma i Roma (ASD Giulio Verne Scherma). Klubben, som ivaretar det beste fra italiensk fekting er også åpen for nye impulser. Deres hovedtrener er Maître d'Armes Massimo Ferrarese. 

Våre junior- og kadett fektere har vært på besøk i Roma og blitt veldig godt tatt imot. Se bilder under. 

Vi er imponert over forholdene i klubben og ville gjerne ha et varig og fast samarbeid. Klubben i Roma har frembragt mange gode fektere i alle aldersklasser, og har en imponerende bredde av trenere og et generelt sett profesjonelt opplegg. Vi mener avtalen bidrar til å stimulere våre beste fektere til å prestere bedre. Her får de testet ut et topp europeisk nivå og det beste med italiensk fekting. 

Bildene under viser klubbens siste besøk i Roma hos ASD Giulio Verne fekteklubb i 2018

Klubbene forplikter seg gjensidig for å : 

- Referere om hverandre på nettsidene

- Tilby fri tilgang til hverandres treninger ved besøk

- Annonsere og markedsføre hverandres konkurranser og arrangementer

- Fasilitere besøk i hjemmet ved besøk av fektere til Roma og Oslo

- Oppmuntre til videre utveksling og støtte opp om reisemuligheter til hverandre

- Tilby rabatter til hverandres treningsleirer 

Italia er en av verdens ledende fektenasjoner. Vi ser derfor frem til et fint samarbeid med våre italienske venner. Avtalen gjør det mulig for våre beste fektere å teste nivå, treningsmetoder og høste erfaringer fra et av de beste miljøene i italiensk fekting og tradisjon enten vi fekter i Roma eller Oslo. Medaljedryss for Njård fekting i Bergen Cup

Postet av Njård - Fekting den 11. Des 2018

Njård fekting avslutter 2018 med medaljedryss i NorgesCup-stevnet Bergen Cup, helgen 8.-9- desember 2018. Vi gratulerer fekterne og trenerne med glimrende forberedelser og en herlig avslutning av 2018! 

Det er utrolig med 15 medaljer, hvorav 3 gull, og mer enn halvparten medaljene er det jentene som står for! Det har ikke klubben sett på mange mange år. Vi har nettopp hatt som målsetting å få frem en god og bred jentegruppe, og det ser ut som trenergruppen har lykkes her. Vi er spente på fortsettelsen.  

Våre juniorer og kadetter tok som vanlig godt med medaljer, og spesielt verd å fremheve er gullene til Arthur Grosse i junior og Markus Vokes Brobakken i kadett. De var rett og slett helt suverene denne dagen. 

Jentene overbeviser 

Med dette markererer vi oss også som en jenteklubb, hvilket har vært klubbens mål lenge. Det er super gledelig at Mia Frivik og Armina Nuksa nå henter medaljer i Norgescupstevner for første gang. Mia har trent iherdig over lengre tid, og det gir resultater. Armina har vist rask fremgang på trening og fikk endelig vist hva hun er god for i konkurranse. Bildet til venstre: ( Armina til i midten til venstre og Mia i midten til høyre). Bildet til høyre viser Benjamin Dahlbo (sølv) og Sofia Perez Simbor, (gull) i senior begge to 

Sofia Perez viste også hva hun var god for og tok gull i senior. Hun har trent regelmessig i elitegruppen, og var nære medalje under Vinterstøtet. Så det er ikke overraskende at det endelig løsner. Hun var suveren, og slo vår Irina i semifinalen 15-5, og klinket til i finalen med 15-9 over BFs rutinerte Terese Osland. Vår Irina Aschehoug, som har tatt så mange gullmedaljer tidligere, tar bronse. 

Elsa og Mie tar som vanlig medaljer, og Elsa ypper seg til og med i U15 og tar en bronse, mens de begge tar bronse i U13. 

Guttene leverer også 

I seniorklassen må Benjamin Dahlbo nøye seg med sølv etter å ha tapt en tett finale mot BFs Thomas Geitung. Dessverre slo han ut Arthur Grosse i tablå 8 på veien. Arthur tar revansj i junior med en imponerende konkurranse hvor han feier all motstand til side på vei til finalen, og vinner overbevisende i finalen mot BFS Fabian Alfheim 15-9. Markus Vokes Brobakken er nesten like overbevisende i kadett, hvor han etter en tett kamp i semifinalen mot Andreas Klavenes fra BYF, tar seg til finalen og slår Benjamin Wilmot 15-6. Bildene under: Gullguttene; junior herrer med Arthur Grosse med gull og Benjamin Dahlbo med sølv, til venstre; Markus Vokes Brobakken - gull kadett. 


Curt Yusuf Cagatai, som har fektet hos oss i høst, og hvis familie kom til Norge som politisk flyktning, har vist regelmessig fremgang og tar en bronse han også, i kadett. Dessverre flytter han til Kristiansand.   

Henrik Walle, som tok sølvet under Vinterstøtet og sølv i Zorro Cup, tar nok en medalje, denne gangen bronse i U15.

I U13 har vi færre deltagere fra Njård, men Filip Zeljkovic tar en fin bronse i sin første konkurranse utenfor Njård! Gratulerer! 

Njård fektings sine medaljister under Bergen Cup. 


Det er litt urettferdig å bare nevne de som tar medaljer, fordi mange andre Njård fektere var nære på, og helt i toppen. Vi teller ikke 5.-9. plassene foreløpig. Dessverre møtte mange av våre fektere hverandre på vei til finalene.  

Gull

Sofia Perez Simbor (senior damer)

Arthur Grosse (junior herrer) 

Markus Vokes Brobakken (kadett gutter) 

Sølv 

Benjamin Dahlbo (senior herrer) 

Armina Nuksa (junior kvinner) 

Bronse 

Mia Frivik (junior kvinner) 

Irina Aschehoug ( senior kvinner) 

Armina Nuksa (kadett jenter) 

Benjamin Dahlbo (junior herrer) 

Curt Yusuf Cagatai (kadett gutter) 

Filip Zeljkovic (U13 gutter) 

Mie Selinger (U13 jenter) 

Elsa Hellebø (U13 jenter) 

Elsa Hellebø (U15 jenter) 

Henrik Walle (U15 gutter)Lovende fremgang for Ole Magnus Olkvam i kadett i Europa!

Postet av Njård - Fekting den 2. Des 2018

Endelig ser det ut til å løsne ordentlig for Njård fektings beste kadett for tiden, Ole Magnus Olkvam. I helgens europeiske kadettkonkurranse i kårde i København ble han topp 32, som er et stort skritt mot en fast landslagsplass.  I en konkurranse hvor 164 fektere deltok og 34 lag i lagkonkurransen, var det en liten fremgang generelt å spore for de norske denne gangen, men unntak av Ole Magnus.  Men våre gutter lærer fra konkurranse til konkurranse og fekter til tider veldig bra. 

For Ole Magnus ble det et gjennombrudd denne gangen, han blir nr. 30 etter å ha gjort en god puljerunde, slått en spanjol i første direkte elimininering, og så Davide Santoro fra Italia. Sveitseren Lazare Cavadini ble dessverre for sterk i 32 tablå, men uansett viser resultatet stor fremgang. På bildet under ser vi direkte elimineringsrunden for Ole Magnus. Sveitserne er i form og vant faktisk lagkonkurransen. 

Det er så marginer i fekting og en seier i direkte eliminering bringer deg høyt opp på listen. Denne gangen var det Ole Magnus som fikk det til. Vi sikter videre opp for både ham og Markus fremover, og bak kommer de yngste kadettene. 

Markus tapte i runden før og ble nr. 98, mens Alexander Burum-Auensen og Gustav Gøthlin, som begge er første års kadetter, ble nr. 113 og 123 henholdsvis. 

Forøvrig ble det norske førstelaget nummer 15 i lagkonkurransen dagen etterpå, et å ha tapt for et sterk estisk lag, så for Russland før de slo Spania.   

Bildet: Ole Magnus Olkvams kamper i direkte eliminering. 


Fremgang for Ole Magnus

Her på bildet fra konkurranse i Sverige i høst står Ole Magnus ( til høyre) sammen med Markus Vokes Brobakken (til venstre), hans lagkamerat på landslaget, hvor de begge tok en bronse. Trener Anatoliy Herey sier han "ikke er så overrasket over fremgangen. Ole Magnus trener jevnt og trutt og er flink til å ta med seg videre det vi trenere forteller ham. Han har nå forstått at han kan slå hvem som helst, og det integrerer i det taktiske opplegget i kampene." 

Det blir spennende å se hva videre hard trening kan få ut av våre lovende kadetter! Stå på!   
Fekting i vinden - Kom til Njård og prøv da vel!

Postet av Njård - Fekting den 12. Nov 2018

Aftenposten hyller fekting med en dobbelside i avisen idag 13. november 2018! Kom og prøv fekting i Njård! 

Se bildet fra Aftenposten. 

Fekting opplever suksess for tiden. Flere og flere barn finner ut at dette er idretten for dem. Det er sterk vekst i Oslo, Bærum og Asker. Det er vekst i Stavanger. Foreldre er begeistret og ser at fekting utvikler mange ferdigheter som er viktige for barnas utvikling, som konsentrasjon, kroppskontroll, hurtighet, utholdenhet og mental styrke. 

I det nasjonale stevnet i Njårdhallen 11. -12. november var det rekorddeltagelse med 240 fektere fra mer enn ti klubber fra hele landet. 

Se bilde av våre nye fektere som konkurrerte for første gang i dette stevnet. 


Njård fekting

inviterer alle barn fra 7 år og voksne til å komme og prøve fekting over nyttår. Klubben starter nye kurs fra omg med 7. januar. 

Vi starter med nybegynnerkurs for barn som er 7 år på 

mandager, tirsdager og torsdager kl.17.00

 i Njårdhallen for barn mellom 7 - og 14 år. 

Vi tilbyr også nybegynnerkurs for voksne; mandager kl. 18 - 19.30. Dette kurset passer for alle også de som er godt oppe i årene. Det er en fantastisk fin form for trening. 


Ta med innesko, og innegymtøy. Fekteutstyr kan du låne av Njård fekting. 

Er du veldig utålmodig kan du komme og prøve allerede nå! Levert av IdrettenOnline