Njård Fekting representerer Norge i Europacupen for klubber

Postet av Njård den 12. Jan 2019

Njård Fekting sine herrer og damer skal representere Norge i Europacupen for klubblag i kommende konkurranser. 

Normalt er internasjonal fekting sentrert rundt individuelle fektere og landslag. Men disse konkurransene gir anledning for klubbene til å møtes i en Europacup. Det er tradisjonelt de lagene som har vunnet sin nasjonale lagkonkurranse som representerer sitt land. Njård fekting vant NM i lag i 2017 for herrer og deltar av den grunn. 

Njårds damelag tok sølv i NM, men BYF valgte å ikke delta, og gav plass til Njård Fekting. 


Bilde: (Njård fektings elitelag NM 2017) 


Njård-herrene fekter i «Coupe d’Europe» i Heidenheim i Tyskland

Herrelaget vårt, bestående av Ludvig Hillestad, Sturla Torkildsen Anatoliy Herey samt juniorene Benjamin Dahlbo og Arthur Grosse fekter søndag 13. januar i Heidenheim i Tyskland. Konkurransen heter «Coupe d’Europe» og følger i etterkant av det kjente verdenscupstevnet i Heidenheim, hvor alle de beste i verden deltar. Lenke til konkurransen finnes her: 

https://hsb1846.de/index.php?article_id=604

Tidligere vinnere av Europacupen finnes her. Njård fekting har deltatt mange ganger son NM vinnere, men har ikke tatt en medalje. Klubben var dog veldig nære i 201x, og tok en 5. plass. 

https://hsb1846.de/files/17_homepage_gewinnerliste_coupe_d_europe.pdf

Konkurransen er tøff mellom de aller beste klubbene i Europa. Noen av dem har de fleste fekterne i sine landslag. 

Njård-damene skal i ilden i "Coppa di Europa" i Caserta (Napoli), Italia

Damelaget, bestående av Irina Aschehoug, Pia Albertson, Thale Hille-Dahl og Nina Steenland, fekter 19. januar i Caserta, Italia. 

Det er første gang på mange mange år Njård fekting deltar i denne konkurransen. Som for menn, er mange klubblag her rene landslag. Blant annet stiller Steaua Bucarest, som Romanias landslag som har tatt OL gull. 

Både for herrene og damene er det er litt tidlig å ha ambisjoner om å nå helt opp. 

Klubbens ambisjoner er å fekte godt sammen som lag, ha fokus på å få frem det beste i hverandres fekting og høste erfaringer for fremtidige konkurranser. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.