Nå ser Leopold mot junior-VM

Postet av Åsmund Gram Dokka den 8. Jun 2024

Forrige sesong vant Njårds Leopold Strand (17) nesten hvert eneste renn han stilte opp i. Neste år er junior-VM det store målet.

Leopold Strand mottar heder på skikretsens vårmøte i mai.

Sesongen 2023/24 var Leopolds første på juniornivå, og han gjorde nærmest rent bord i Norgescup i 17-årsklassen. Sesongen ble kronet med uttak til Nordisk landskamp og en mulighet til å gå i norske farger mot svensker og finner. Også der gikk Leopold til topps - begge dager. 

Er han overrasket over at det ble så mange seiere?
- Jeg har alltid en plan om å vinne når jeg stiller opp i et skirenn, fordi jeg vet at den treningen jeg har gjort, er den beste. Men å vinne så mange renn skal litt til, så det var noe overraskende at jeg klarte å vinne så mange av dem, sier Leopold.

Nordisk var størst

Han endte med å vinne Norgescupen sammenlagt i 17-årsklassen, men synes det var mye større å vinne Nordisk. 
- Det er mer prestisje å vinne Nordisk fordi det er hardere konkurranse i toppen. Også fordi det handler om å prestere i ett enkelt renn og ikke over en hel sesong, poengterer Leopold. 

På vårmøtet i Oslo skikrets ble han hedret for den lange seiersrekken, sammen med blant andre klubbkompisene Lars Bjertnæs og Jørgen Hvatum, som også leverte sterke resultater.

Ser mot VM

Det er allerede et par måneder siden snøen gikk, og Njård-gutten er for lengst i gang med forberedelsene til neste sesong. 

De neste månedene har jeg en plan om å legge et godt grunnlag med mye kvalitetstrening. Prøve å holde god kontinuitet, med 3-4 hardøkter i uka og gode langturer, forteller han.

Neste sesong kan han konkurrere i junior-VM - om han blir tatt ut. Leopold er kjent for store treningsmengder, og har allerede øynene festet mot mesterskapet som går i Schilpario i Italia.

- Neste års store mål er helt klart junior-VM. Målet er først og fremst å kvalifisere seg, men når jeg klarer det, vet jeg at jeg god nok for medalje, så da blir det målet. For å klare det, må jeg prestere både på Natrudstilen, mønstringen til junior-VM og første Norgescup-renn i Molde, påpeker Leopold.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.