- Målet er medalje i VM

Postet av Åsmund Gram Dokka den 2. Feb 2024

Njårds Matz William Jenssen er på vei til Planica for å delta i U23-VM. Målet er medalje, men han er klar over at mange ser på ham som den store favoritten.

Junior og U23-VM starter til uken i Planica i Slovenia. Tirsdag er dagen det gjelder for Matz, da står sprint fristil på programmet. Matz har hatt en nærmest eventyrlig sesong hittil og deltatt i alle sprintkonkurransene i verdenscupen.

. Målet mitt er medalje. Men jeg har vært den beste sprinteren i U23-klassen i verdenscup så langt i år. Så legger man det til grunn, kan man nok si at jeg er favoritt, sier Matz.

Han har ikke pekt seg ut noen spesielle rivaler i kampen om edelt metall i Planica.

-  Det er flere nordmenn som jeg går mot, som jeg vet er veldig gode. Også er det jo noen svensker, men det er vanskelig å peke ut noen spesielle, sier han.

Sesongen hittil har vært en sammenhengende opptur for Matz. Det hele begynte med en sterk sprint under åpningshelgen på Beitostølen, som igjen førte til deltagelse i verdenscup. Og der har Matz blitt siden.

- Før sesongen hadde jeg som mål å få gå litt verdenscup og visste at jeg var god nok til å komme i en finale der. Men at jeg skulle få gå samtlige sprinter i verdenscup og være med i toppen av sprintcupen samt deltagelse i Tour De Ski, var mer enn jeg hadde sett for meg, sier Matz.

Hele Njård ønsker deg lykke til i VM, Matz!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.