Som en rakett inn på verdenscuplaget

Postet av Åsmund Gram Dokka den 19. Nov 2023

Njårds Matz William Jenssen gikk seg rett inn på det norske laget til verdenscupåpningen i Ruka med fjerdeplass på sprinten på Beitostølen. Les mer om ambisjonene og treningshverdagen til Matz her!


Matz gikk en knallprolog under sesongåpningen i sprint på Beitostølen fredag, som holdt til fjerde beste tid. Deretter manøvrerte han seg via kvart- og semifinaler hele veien til finalen. Der hang han med helt i teten og lå lenge godt an til å komme på pallen, men et stavbrekk på oppløpet henviste ham til fjerdeplass.

Plasseringen var imidlertid mer enn nok til å sende ham inn på det norske laget som skal gå sprinten i Ruka kommende helg.  

Matz har gått for Njård siden barneårene, og Njård er fortsatt klubben hans.  Men etter sterke resultater i fjor, med blant annet verdenscup-deltagelse, ble han foran årets sesong tatt ut på Team Elon Oslofjord, som er regionslaget for skikretsene Akershus, Oslo, Vestfold og Telemark og Østfold. 

Vi tok en prat med Matz før åpningshelgen på Beitostølen, og da meldte han at formen var i ankomst etter en litt trøblete vår og forsommer med mye sykdom. 


Du har tatt jevne skritt oppover siden du ble senior, med et gjennombrudd i fjor med NM-finale og WC-deltagelse – hva er målet denne sesongen?

Målet for årets sesong er å kvalifisere meg til U23-VM i Planica og gjøre en god figur der samt å få gått noen flere verdenscup-renn.


Du er nå langrennsløper på heltid, hvordan er vanlig dag for deg? Hvor mange økter blir det om dagen? 

Som langrennsløper på heltid går det stort sett i to øker om dagen hvor jeg prøver å komme meg ut på økt rundt 8-8:30. Når jeg er ferdig med den økten blir det å lage seg en god lunsj før man finner sengen igjen og sover i 45-60min. Etter det har man et par timer hvor man kan få gjort litt skolearbeid eller sitte foran tv-en før man gjør seg klar til dagens andre økt. 


Hvordan var det da du var yngre – var du en barnestjerne som vant mye eller har du tatt steg for steg? 

Jeg hevdet meg vel alltid bra i skirenn som ungdom og junior, men føler samtidig at jeg har tatt steg jevnt og trutt.


Drev du med mange idretter som barn/ungdom – eller var det langrenn som skilte seg ut? 

Ja, jeg drev med mye forskjellig da jeg gikk på barneskolen, men endte med å fortsette med fotball og langrenn. Drev med de ca. 50/50 til jeg begynte på Persbråten videregående og startet på langrennslinja der.

 

Hva liker du best – skøyting eller klassisk?

Ja takk, begge deler, pleier jeg å si! Varierer litt fra tid til annen hva jeg liker best.


Noen tips til yngre skiløpere som vil prøve å følge i dine fotspor?

Viktigste for meg har vært å ha det gøy, tren mye forskjellig og få mange gode skiturer med venner og familie. 

Vi er stolte og ønsker Matz lykke til videre i sesongen!


Foto fra Beitostølen: Hentet fra Tema Elon Oslofjords Facebook-side


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.