Råd og informasjon til Njårds medlemmer vedrørende Corona-viruset

Postet av Njård den 3. Mar 2020

De fleste har nok fått med seg råd og informasjon om Corona-viruset fra Folkehelseinstituttet. Njård ønsker å utdype hvordan vi håper våre utøvere, ansatte/trenere, foreldre og andre frivillige forholder seg til råd og informasjon fra FHI i sammenheng med aktivitet i Njård.

 

Idrett er en aktivitet hvor mange er samlet sammen på et sted og stort sett med stor grad av fysisk kontakt, direkte og indirekte. Dette øker sannsynlighet for både kontaktsmitte og dråpesmitte i både trening- og konkurransesammenheng. På tribuner hvor flere er samlet på et lite definert område skal man også være oppmerksom på økt sannsynlighet for smitte. Uavhengig av sykdomstilfelle, det være seg vanlig forkjølelse eller annen smittbar sykdom,  anbefaler vi ikke våre medlemmer å delta i trening eller konkurranser dersom man er syk.  

 

Utover FHI sine råd om god hånd- og hostehygiene (da særlig håndhygiene i forkant og etterkant av trening/konkurranse) , råder vi våre medlemmer å bruke godt skjønn når det kommer til sykdom og aktivitet. Med mange barn og unge blant våre medlemmer blir det i stor grad foreldre og trenere som må ta ansvar for å minimere risiko for smitte. Det skal selvfølgelig være lov å droppe trening eller konkurranse når man ikke er i form. Det er ofte det beste for den enkelte person, og det er solidarisk overfor andre man potensielt kan smitte. Trenere/oppmenn har også lov til å sende hjem utøvere fra trening eller konkurranse som viser symptomer på sykdom.

 

Så lenge norske helsemyndigheter og Norges Idrettsforbund ikke legger restriksjoner på vår aktivitet, vil vi fortsette som vanlig med trening og konkurranser i Njård.

 

Se for øvrig informasjon på Folkehelseinstituttet og Norges Idrettsforbund.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.