Prøvegruppe for sykling

Postet av Njård den 6. Sep 2019

Er du født i 2010 eller 2011 og liker å sykle? Da bør du bli med på sykkeltrening med Njård. Tirsdag 10. og 17. september blir det sykkeltrening for både jenter og gutter født i 2010 og 2011.

Hvor: Oppmøte blir ved Njårdhallen kl 1700. Treningen er todelt: først en runde i samlet flokk, der vi bruker mesteparten av Husebyskogen. Deretter «fri» sykling i en rundløype som sentrerer rundt parken ved gardeleiren.

Varighet: 60–75 min.  

Mål med treningen: Først og fremst å la barn få utløp for sykkelglede. Terrenget i Husebyskogen er variert, slik at de også vil lære seg grunnleggende teknikk, samtidig som de vil bli vant til å sykle i gruppe. I rundløypen vil det kanskje bli noen hindre og mer spesifikke tekniske utfordringer.

 

Hva trenger jeg for å begynne?

•             Sykkel med gir og bremser som fungerer

•             Hjelm som sitter godt på hodet

•             Klær som tåler å bli møkkete, og som ikke er unødvendig vide

 

Meld deg på ved å sende epost til agdokk@gmail.com.  Oppgi navn og alder. Er det noe dere lurer på, er det bare å spørre.

Disse to treningene er altså en prøveordning for å teste interesse og gjennomføring. Vi får se hva vi gjør etter høstferien – da begynner jo langrennstrening, og det blir mørkere. Planen er uansett å få dette inn i mer faste og formelle former fra våren av hvis det er tilstrekkelig interesse og ikke for krevende å gjennomføre.

 VIKTIG:

Det er ikke krav om å melde seg inn i Njård per nå. Derfor er dette tilbudet også gratis i høst. Det betyr imidlertid også at man ikke er dekket av barneidrettsforsikring – med mindre man allerede er medlem av idrettslaget. 

 Om treneren: Jeg heter Åsmund Gram Dokka, er snart 41 år, bor på Skøyen og er over gjennomsnittet glad i å sykle. Ideen til sykkelgruppe har kommet gradvis mens jeg har lett etter organiserte sykkelmuligheter for sønnen min Oscar (8) de siste årene. Det er langt til både Heming og Rye (Sognsvann) og i tillegg enda en klubb å melde seg inn i. Derfor tenkte jeg at det kanskje er like greit å gjøre det selv i nærområdet. Målet er at barna skal ha det gøy på sykkelen og få passe greit å gjøre det selv i nærområdet. Målet er at barna skal ha det gøy på sykkelen og få passe utfordringer til sitt nivå. I så måte blir jeg vel så mye en tilrettelegger som trener.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.