Flint Cup endte med gull for J13

Postet av Njård - Håndball den 4. Sep 2019

I helgen stilte Njård J13 (f2006) med to lag i Flint Cup i Tønsberg. Samtlige jenter hadde det gøy både på og utenfor banen - og det ene laget kronet helgen med cupgull.

Jentene reiste ned fredag ettermiddag og startet tradisjon tro med bowling og pizza, før kvelden endte i gymsalen på Sandåsen Skole med straffekonk og sosialisering med øvrige Njårdlag. Lagene var delt i Njård Super og Njård Max og vi var tidlig oppe til første kamp lørdag 08:00. Super åpnet mot Gresvig, havnet bak 7-4, men en super opphenting av jentene berget 7-7, et poeng som skulle vise seg å bli verdifullt. 

Deretter var det Max sin tur. De tok kontroll mot Herkules, var foran med to mål, men så snudde kampen. Helt på tampen lå de et mål bak og marginene var i mot da jentenes siste skudd gikk i mål i det dommeren blåste  av. Siden hele ballen ikke var inne så tapte vi med ett - noe som skulle bli avgjørende senere.

Njård Max vant så mot Skarphedin og tapte så med 3 mot Lervik i en god forsvarskamp. Ettmålstapet ble avgjørende for plassering og det ble B-sluttspill på Max. 

Njård Super spilte sin andre kamp mot hjemmelaget Flint og i en velspilt og spennende match vant Flint 12-11 etter å snudd 9-11. Dermed var Super avhengig av Flints hjelp for å komme til A-sluttspill, og heldigvis for oss vant de knepent over Gresvik. 

Supers siste kamp hadde følgende forutsetninger: vinn med 8 mål mot Borre for å gå videre på målforskjell. Jentene kjente nok på presset, men var tålmodige og vant med til slutt med 12 etter en god kamp.

Etter kampene feiret jentene med pølser, kake og gaver hos en av jentenes bestefar i Tønsberg. Kvelden ble brukt sammen med Njård-gjengen på skolen, samt den tradisjonelle «stress»-straffekonken i gymsalen.

Søndag morgen splittet lagene seg i to ulike haller. Njård Max møtte et nytt Lervik-lag i kvartfinale, spilte en topp kamp og vant solid. Deretter stod et godt Gresvik-lag for tur. Da fikk jentene kjenne på nerver og press, og etter en bra start raknet det litt utover i kampen. Vi hadde heller ikke marginene med oss med blant annet fire skudd i tverrligger og ned på linja, men tapte fortjent mot Gresvik som endte opp med å vinne B-sluttspillet. Max varierte mye i løpet av helgen, første og siste kamp var et hakk under normalen, mens det i det andre kampene ble vist frem veldig mye bra spill.

Njård Super møtte et nytt Flint-lag og det ble en nervøs og spennende affære. Til full tid stod det 7-7 og lagene måtte ut i ekstraomganger. Jentene våre vant 1-0 og kampen endte dermed 8-7. I semifinalen stod et godt forberedt Nesodden-lag for tur. De jobbet knalltøft og slo oss godt på fysikken. Nesodden ledet og Super reduserte frem til 4-4, og så førte godt forsvar på begge sider til måltørke. Kristina bakerst i mål hos Njård ble bedre og bedre gjennom turneringen og stod strålende bak et aggressivt utgruppert forsvar. Så løsnet det litt fremover og vi fikk en ledelse på to mål som stod seg ut. 

Dermed var det finale mot Flint som vi tapte for dagen før.

Før finalen hadde jentene fått i seg både sjokolademelk og næring og virket klare i pep-talken. De tok selv initiativ med å oppsummere hva de ønsket å hindre bakover og var sultne på revansje. Njård tok føringen i kampen og spilte strålende bakover. Takket være Kristina fikk ikke Flint mer enn en scoring i starten av kampen. Jentene fintet og fintet og Flint hang ikke sammen bakover og plutselig stod det 5-1 til Njård. Flint ble kjempet ut av stilen, ble mer og mer frustrerte over mangel på scoringer og Njård fikk etter hvert inn noen «enkle» mål på kontringer. Til slutt ender kampen 12-4 etter en oppvisning Njård. Jentene var strålende fornøyde over å vunnet sin første innendørs håndballturnering. 

Kristina i mål fikk premie for finalens prestasjon ved å redde to straffekast. Gratulerer til hele gjengen på 21 jenter og støtteapparat som hadde en knallbra tur til Tønsberg.

Følg gjerne jentene på Instagram @njardhandballj06.

Av Skrivepanelet Njård J06
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.