Det er dette som er idrettsglede

Postet av Njård - Håndball den 23. Nov 2017

Loppetassen er kjempegøy! Alva, Katja og Leona er i alle fall helt enige.

At ikke et øye var tørt er nok en overdrivelse. Men det var staselig høytid da hundrevis barn paraderte inn i Njårdhallen sist lørdag, og stilte seg opp til nasjonalsangen. Livets første håndballturneringer spilles med entusiasme, tapper innsats - og at noen slår hjul over banen.

Stolte foreldre, yrende barn og ekte håndballglede fylte hallen 18. november. Njård hadde ansvaret for å arrangere bronserunden av Loppetassen, første runde av en turnering i regi av NHF Region Øst. Loppetassen er for 6- og 7-åringer, og spilles over fire helger gjennom vinteren. 

For de fleste barna er dette første eller andre sesong med håndball, mange debuterte derfor i drakt denne helga. De søte små kom fra både Njård, Ullern, Holmen, Bygdøy-Monolitten/BMIL og Kjelsås. 2010-jentene Katja, Alva og Leona fra Njård spilte full runde også i fjor, men er kanskje enda mer entusiastiske når jeg ber dem oppsummere denne gang.

- Vi har verdens beste trener! Kiosken har verdens beste smoothie! Det er veldig morsomt å spille kamp!

Hvert av lagene spilte fire kamper hver. Siden dagen var delt i to puljer, ble det en intens og morsom dag for hvert lag uten for mye venting. Mellom slagene var kiosken et åpenbart høydepunkt. Her var som alltid både pølser, frukt, vafler, boller og kake - men den helt store bestselgeren var nok de nevnte smoothiene. En av de hardtarbeidende foreldrene på første skift brukte timene kontinuerlig over blenderen.

Begeistringen var stor både på og utenfor banen. Heiarop fra tribunen var selvsagt entusiastiske både for heltemodige redninger, myke skudd og spillere som like gjerne slo hjul som løp mot mål. Tålmodige trenere lokker fram gleden ved at barna opplevde mestring på banen og stort fellesskap. Etter avslutningsparaden var det premieutdeling. Nå henger fine medaljer på mange barnerom og barna har fått nye t-skjorter til neste trening.

Loppetassen har tre runder til denne vinteren, sølvrunden i januar, gullrunden i februar og stjernerunden i mars. Njård har plass til flere spillere på 6 og 7 år, det er bare å møte opp på trening og gratis ut året. Leonas oppfordring er klar:

- Bli med, da vel!

Av Martine Aurdal


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.