Ilsetra 2023: kaldt, kult og koselig

Postet av Åsmund Gram Dokka den 4. Des 2023

Ute vaket termometeret rundt tjue kalde, men fulle rulle i løypa og sosialt samvær på kvelden sørget for mer enn nok varme under Njårds tradisjonsrike helg på Ilsetra.

Ilsetra-helgen gikk for seg i sin vante form 1. til 3. desember. Enkelte fikk seg en luftetur i kveldsmørket allerede fredag, mens det for de aller fleste braket løs lørdag med første økt kl.09.30.

Entusiastiske barn, ungdom og voksne la ut på tur og trening i et sprengkaldt landskap badet i sol. Det var rekordtrått i sporet, og de fleste kom tilbake sultne som ulver etter å ha kjempet seg frem meter for meter – særlig oss som valgte skøyteski… Etter lunsj og litt hvile bar det ut i igjen, et flertall på klassiskski denne gangen, før noen tok turen til badebassenget.

Quiz og Njård-rekka

Da middagen var fortært, var det klart for quiz a la Henrik Mathisen, der det i år igjen måtte utslagsspørsmål til for å skille de to beste lagene. Ingen tvil om at Henrik vet hvilke spørsmål som skal til for å skape spenning! Til slutt gikk laget til Leo, Jostein, Oscar og Knut av med seieren, pokalen  - og ikke minst – Twist-posen. Deretter sto den tradisjonelle Njård-rekka for tur, der det denne gangen ble delt seier mellom fire barn – til tross for at også voksne fikk være med i år.

90-graderen

Til slutt ventet den fryktede 90-graderen. Den eneste voksne deltageren (undertegnede) holdt i år til over minuttet hadde passert, men var likevel første deltager som i bunnløs skuffelse måtte gi slipp på drømmen om seier ære og berømmelse. I minuttene som fulgte måtte én etter én gi seg, mange etter å ha kjempet en innbitt og ofte høylytt kamp mot verkende lår (Jackson Haggerty fremfor noen). Til slutt var det Lilly (2012) som sto igjen som vinner – gratulerer Lilly!

Siste økt søndag ble for de fleste en rolig tur i grupper, før lunsjen ble slukt og man pakket seg ut av leilighetene.

Sondre spikret nok en gang et prikkfritt opplegg, og ungdomstrenerne skal ha kjempestor takk for å ha gitt barna varmende skiopplevelser i desember-kulda.

Vi gleder oss allerede til neste år!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Åsmund Gram Dokka