Sammen blir vi best

Postet av Åsmund Gram Dokka den 15. Feb 2023

Etter to stafetter på tre dager passer det å låne slagordet til Njård sentralt. Å gå på lag med klubbkompiser bygger virkelig tilhørighet og samhold i langrennsgruppa! 

 En del av gjengen som gikk Hemingstafetten 

Tirsdag gikk Hemingstafetten i Holmenkollen. Rennet har sitt eget særpreg: Det er ikke egentlig en stafett, men en lagtempo på i alt fem kilometer, der fire løpere går sammen, og løperne hopper av etter tur (etter 2, 3 og 4 km). Bare den som går ankeretappen, fullfører fem kilometer.

Klubbene har litt ulik tilnærming til dette rennet. Noen «topper laget» for å kjempe om seieren, mens andre setter sammen lagene litt tilfeldig. I Njård har vi de siste årene dempet konkurranse-elementet og latt dette være en kveld der de yngre løperne får gå sammen med sine forbilder i HL- og juniorklasser – i tillegg til en og annen sliten pappa som ikke kan la være å teste blodpumpa.

11-årsklassen er nedre aldersgruppe, og i år stilte vi med hele åtte barn fra denne årgangen. Det er veldig gjevt for en 11-åring å gå med en junior eller HL-løper heiende bak seg, og de fleste går fortere enn de noen gang har gjort. Tirsdag var ikke noe unntak!

Det ble nok en minneverdig kveld, og det er bare å takke alle jenter og gutter fra HL og junior for å ha vært med å skape den. At dere er med, heier, er positive og tålmodige gjør Hemingstafetten til noe de yngre barna gleder veldig seg til og vokser på som skiløpere.

Tusen takk!

Rustadstafetten

For en god del var Hemingstafetten stafett nummer to på tre dager. Søndag gikk Rustadstafetten på Skullerud (og enkelte lurte også inn Naborunden del 3 på mandag...).

Rustadstafetten er Oslos største stafett-renn og er også kretsmesterskap i stafett. Jenter og gutter sammen i de yngste klassene,, og Njård stilte med ikke mindre enn ni lag til sammen i klassene fra 8 år og opp til 13/14 år. For noen betød det at de måtte gå flere etapper eller i årsklasser over sin egen – eller begge deler!

Det var altså ikke noe å utsette på vilje og innsats!

Vi håper disse rennene de siste dagene har bidratt til å øke styrke langrennsgleden hos Njård-barna!

Det har vært tett med renn de siste ukene, men nå er det liten pause i forbindelse med vinterferien. Pust ut!

Et utvalg bilder fra Rustadstafetten (den dårlige bildekvaliteten skyldes klister på linsa):

Mali, Ida, Signe og Frida med Anton bak.

 


Lilly, Phillip og Helge på premieutdelingen etter stafetten i klasse 12mix.

 Nikolai og Oscar venter spent på at Nicholas skal legge ut på første etappe i G13/14. 

Nicholas kaster seg ut fra start. 

 Nicholas, Nikolai og Oscar etter endt dyst. Med to fra klasse 12år og kun én fra klasse 13, bet guttene godt fra seg i klasse G13/14. 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.