Njård Langrenn ruller igjen

Postet av Åsmund Gram Dokka den 21. Mai 2022

Snøen er borte, men Njård Langrenn ligger ikke på latsiden. Vi er i gang med treningstilbud til alle aldersgrupper.

Nikolai (2011), Ida (2014) og Oscar (2011) på plass på rulleskitrening i Holmenkollen sammen med hovedtrener Sondre.

 


For både HL-gruppen og juniorene har sesongstart tradisjonelt vært i begynnelsen av mai, og det er rulleski og barmarkstrening preger treningen. I år har vi imidlertid valgt også å gi de yngste gruppene et tilbud om å trene på våren.

- En del synes pausen fra tidlig april og godt over sommeren blir i lengste laget. Mange har selvfølgelig andre aktiviteter om sommeren, men vi ønsker å gi et tilbud til dem som har lyst til å holde langrennstreningen gående. Det gjelder både dem som vil være med hver uke og dem som dukker opp en gang iblant. Det er viktig at vi har et tilbud for alle som ønsker å være med på trening året rundt, sier sportslig leder og hovedtrener Sondre Bollum.

Også for de yngste er det rulleski som gjelder. Sondre forteller at synet på når barn kan begynne med rulleskitrening har endret seg de siste årene.

- Før ventet man gjerne til man var litt eldre med å gå på rulleski, men vi ser at barna har stor nytte av å starte tidlig. Det hjelper mye på teknikken, og så synes selvfølgelig mange at det er både kult og gøy å gå på rulleski, forteller Sondre.

- Noen knall og fall og et par skrubbsår blir det jo, men det er veldig få alvorlige skader.

Treningene er lagt til Holmenkollen også for de yngste gruppene. Tidligere har det vært rulleskitreninger både ved Huseby skole, Skøyen skole og i Mærradalen, men utbyttet er bedre i Kollen, mener Sondre.

- Det er større flater der å boltre seg på, bedre asfalt og også flere utfordringer for dem som begynner å mestre det. Barna lærer det veldig raskt og blir fort bedre, forklarer han.

Som en del av den økte aktiviteten om sommeren blir det også arrangert en lengre helgetrening, slik som i fjor. Det blir søndag 12. juni.

- Da får vi besøk av noen eldre løpere som kan vise frem litt teknikk og fart. Det blir rulleski og noen morsomme øvelser med joggesko på beina. Til slutt blir det noe godt å bite i og drikke, sier Sondre.

I tillegg håper vi å kunne invitere til noen ulike løpetreninger utover våren og sommeren – så følg med i Spond!

For de eldre gruppene – HL og junior – blir det en vår- og sommersesong i velkjent stil.

- De eldste gruppene er godt i gang med treningen. Det er mye variert trening, men hovedfokuset på fellestreninger i denne perioden er å bygge kapasitet gjennom ulike intervaller. 24.mai er alle langrennsløpere i Njård invitert til å være med på en av juniorgruppens intervaller, selvfølgelig med tilpasninger etter nivå. Dette vil være en løpeintervall i Frognerparken forteller Sondre.

- I tillegg gjennomføres det selvfølgelig flere treningssamlinger. Vi har en Kick-off samling hjemme i Oslo, samling sammen med Team Kollen som er et juniorsamarbeid mellom alle Oslo-klubber og en bortesamling i Sandefjord etter skoleslutt.

VI kan trygt slå fast at skisesongen allerede er i gang!

I PDF-dokumentet under kan du finne planer for hver av gruppene. 

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.