– Fin gjeng som legger ned en skikkelig innsats på trening

Postet av Åsmund Gram Dokka den 26. Jan 2022

Fem titler og en rekke andre sterke resultater var fasit etter KM-helgen i Linderudkollen. Hovedtrener Sondre Bollum forklarer hva som ligger til grunn for suksessen.

Det ble medaljedryss for Njård under kretsmesterskapet i Linderudkollen 22. og 23. januar. 

 

Spesielt lørdagen, da det ble gått i klassisk stil, ble en parademarsj for Njårds del med hele fire kretsmestere, ytterligere en to pallplasser og en rekke andre sterke plasseringer på listene.  

I M18-klassen ble det storeslem. Lars Bjærtnæs tok førsteplassen foran klubbkompis Daniel Henriksen Gunnerød.

I G16 var Jørgen Hvatum skarpest, Leopold Strand var raskest i G15-klassen, mens Bjørnar Øhrn Johansen gikk helt til topps i klassen under, G14.

Nicoline Strand knep bronsen i J14, en bragd hun gjentok dagen etter i skøyting.

Søndag var Pia Young Vik raskest og ble kretsmester i klassen K19/20. Pia er også en svært lovende orienteringsløper, der hun løper for Nydalens SK og juniorlandslaget.  

 

Hemmelig oppskrift?

Hovedtrener og sportslig leder Sondre Bollum.


Hva ligger bak den formidable innsatsen? Hovedtrener og sportslig leder Sondre Bollum forklarer her litt om hvordan vi jobber med ungdom- og seniorgruppene i Njård.

Hva har dere gjort for å lykkes, finnes det en suksessformel? 

- Det var en fantastisk helg for Njård resultatmessig. Det er morsomt å vise at en mindre klubb kan hevde seg høyt oppe på resultatlistene. Vi skal nok ikke hevde at vi sitter på noen hemmelig suksessoppskrift, men vi er rett og slett en fin gjeng som har det gøy på trening og legger ned en skikkelig innsats. Dette kombinert med ekstra fokus på teknikk og kapasitet har resultert i mange gode skiløpere. 

 

Hva er grunnlaget for ungdomsarbeidet i Njård? Hva er det bygget på?

- Vi ønsker at barn og unge skal bli glade i langrenn. Uansett ambisjoner og nivå er skigleden noe man kan ta med seg resten av livet. Denne tankegangen gjelder for både yngre og eldre grupper. I ungdomsarbeidet vårt er utvikling et viktig stikkord. Det å kjenne på utvikling gir mestringsfølelse og skiglede. Med flinke og kompetente trenere legger vi til rette for at alle kan ta steg som skiløpere - enten det er teknisk, fysisk eller gjennom økt kunnskap om trening.

 

Trener Njård-ungdommene mer enn løpere i andre klubber?

- Fra våre løpere er 13 år (denne sesongen - født 2009) tilbyr Njård tre treninger i uken gjennom nesten hele året. Det er mange utøvere og klubber som trener mye, så jeg skal ikke påstå at vi trener noe mer enn andre, men det er ingen hemmelighet at noen av våre utøvere legger ned store treningsmengder. Vi ser i hvert fall at tre organiserte treninger i uken gir en muligheten til å trene variert og fylle opp uken med mye kvalitetstrening!

 

Hvor store er vi sammenlignet med andre klubber i Oslo i klassene over 13 år?

- Vi er ganske små sammenliknet med de største klubbene i Oslo. I juniorgruppen er vi for eksempel i år 15 utøvere - de største klubbene har nok rundt 40-50 utøvere. Det samme gjelder for HL- og UH-gruppen vår. Personlig mener jeg dette gir oss en enorm fordel med tanke på oppfølging og samspillet mellom utøver og trener. Det er ingen tvil om at det er lettere for trenerne å jobbe godt med en mindre gruppe. Selv om vi er færre løpere, har vi fortsatt et veldig godt og sosialt miljø. Det er også verdt å nevne at vi ofte samarbeider og trener med flere andre klubber. 

 

Er det også rom for de nest beste i Njård? 

- JA! Vi skal være en klubb for alle. Enten du går på ski fordi det er gøy eller om målet ditt er å bli verdensmester, er det rom for deg i Njård. Vi ønsker å legge til rette for utvikling og skiglede hos alle. Mitt mål som sportslig leder er at vi som klubb kan legge til rette for alle. I juniorgruppen har vi utøvere som kjemper helt i norgestoppen med målsetninger om å bli best i verden. Hver uke trener disse sammen med utøvere som er på trening fordi det er gøy å gå på ski uten noen resultatmål. Å ha en heterogen gruppe er en styrke slik jeg opplever det. 

 

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.