Vi starter med SKILEIK for 2012-barn!

Postet av Njård - Langrenn den 24. Des 2018

Vi starter opp ny gruppe i Njård Langrenn!

Det blir SKILEIK for de barna som går i 1. klasse (2018-19). 

Trening blir onsdager kl 18 - 19.

Første gang 9. januar. Oppmøte ved Heftyevillaen (nedenfor Frognerseteren Restaurant), der Korketrekkeren krysser veien). Senere blir det oppmøte på Øvresetertjern (oppmøte ved flaggstangen). Det er ikke preparerte løyper der ennå.

Njård stiller med ungdommer som trenere, men vi håper også å få med engasjerte foreldre.

Vårt mål er å skape skiglede og sosialt treningsmiljø.

Meld fra om ditt barn vil være med til Margrethe: m.b.christoffersen@jus.uio.no

Treningsavgiften er kr 800 for skisesongen 2019.  Mer info kommer på gruppens webside.

VELKOMMEN!

Presentasjon.pdfBetaling av treningsavgift / Nytt medlemssystem

Postet av Njård - Langrenn den 5. Des 2018

Har du ikke betalt treningsavgift for sesongen 2018-19? Pga innføring av nytt medlemssystem i Njård, vil det i en kort periode ikke være mulig å betale treningsavgiften i Langrennsavdelingen. For likevel å ha oversikt over barna i gruppene, ber vi dem som ikke har betalt om å sende en email med navn på barnet til Oppmann for ditt årskull (for kontaktinfo, se gruppens webside), så kommer vi tilbake med mer informasjon om betaling.Fluorforbud i årsklasser t.o.m 16 år

Postet av Njård - Langrenn den 4. Des 2018

Vi har mottatt følgende informasjon fra Norges Skiforbund:

Det har kommet spørsmål etter innføringen av fluorforbud i klassene til og med 16 år. Noen av spørsmålene vet vi enda ikke svaret på, men det blir gitt ytterligere informasjon når dette er tilgjengelig.

Det som er bestemt er at forbudet gjelder alle glidprodukter som inneholder fluor.
Det er laget en liste (Fluorfrie produkter felles.xlsx) med produkter som er uten fluor fra smøreleverandørene.
Denne vil bli oppdatert fortløpende dersom det kommer nye produkter/ nye leverandører som ønsker inn på listen.

Hvordan blir forbudet håndtert? 
Det blir ikke gjennomført noen form for sanksjoner (disking eller bøter) i denne sesongen dersom fluor oppdages.
Dersom det påvises fluor på ski som blir testet, vil deltagers klubb bli informert om dette. Det vil framgå hvilken utøver som har blitt testet med fluor, og det er da ønske at klubben gir en tilbakemelding til Skiforbundet dersom de mener dette testresultatet er feil.

Hvordan er testprosedyren:
Det kan bli testing av fluor i vilkårlige renn for alle klasser til og med 16 år.
Testen skjer ved at en liten kloss med en form for teip blir plassert i glidsonen på skiene og så fjernes, før skien blir børstet et par strøk.
Klossen med testresultatet blir forseglet og merket med startnummer før den blir sendt til analyse.
Testingen kan foregå enten rett før start eller rett etter målgang.

Hva om???
Det er kommet mange spørsmål om hva skjer dersom det benyttes børste som tidligere er brukt på fluor, eller hva skjer dersom noen preparerer med fluor ved siden av, eller om festevoksen som inneholder fluor glir bakover på skiene….
Vi har ikke alle svar på hvordan dette vil slå ut, men det skal gjennomføres mange tester nå i
starten på sesongen på testski, som skal finne svarene på om dette vil gi utslag.
Tester så langt viser ikke utslag på dette.
Videre viser d
e felttester som så langt er gjennomført at dersom en fluorbehandlet ski er vasket med flourrens så påvises heller ikke flour på sålen.
Men det skal testes ytterligere på alt dette.


Oppfordringer fra LK
Det finnes mange dyre produkter på markedet som ikke inneholder fluor.
Vi vil uansett oppfordre alle som smører ski for barn og unge under 17 år til å velge billige produkter som parafinglider og begrense antall par ski.
I tillegg vil vi oppfordre/henstille alle deltagere, trenere, ledere, foreldre, etc – om å oppføre seg ordentlig på skirenn i vinter, slik at vi unngår «kjipe» situasjoner som utskjelling, baksnakking og mistenkeliggjøring – mao være snille med hverandre!!

HMS!
Selv om det er et forbud mot fluorholdige glidprodukter i klassene under 17 år, oppfordrer vi alle som smører ski til å bruke beskyttelsesutstyr som hansker og maske.
Det er fortsatt produkter som kan inneholder stoffer som kan være skadelig for hud og luftveier (finstøv)


Norges Skiforbund
Langrenn

AVLYST! Smørekurset onsdag 28. november avlyst pga få påmeldinger

Postet av Njård - Langrenn den 19. Nov 2018

Smørekurset er dessverre AVLYST pga få påmeldinger.

Vi inviterer alle i Njård Langrenn til GRATIS smørekurs! Vår smøreekspert Thomas Jenssen holder kurs for nybegynnere og viderekomne onsdag 28. november kl 18.30 - 21.00. Dette burde alle foreldre benytte seg av! Og gjerne også eldre barn/ungdom som bør lære seg å smøre ski selv. Dårlige ski kan ødelegge mye skiglede, så sett av denne kvelden for å få gode tips av Thomas.  

Kurset holdes i Klubbhuset i Jensmessveien 1 (v/tennisboblen, ikke i Njårdhallen).

Kurset er gratis, men for å ha oversikt over hvor mange som kommer, ber vi dere melde dere på via medlemssystemet (log in via njard.no, og meld der dere betaler treningsavgift etc).
Bestilling av Njårds langrennstøy

Postet av Njård - Langrenn den 22. Okt 2018

Vi har åpnet et nytt bestillingsvindu for langrennstøyet for Njård. Vi har både ny leverandør (Bjørn Dæhlie) og ny og fin design på klærne. I tillegg til langrennsdresser, kan du også bestille diverse gensere, dunjakker, pannebånd etc med klubblogo. Bestillingsvinduet er åpent t.o.m 28. oktober, og levering blir da før jul. Her er link til bestilling:

 http://www.bull-ski-kajakk.no/njard.

Hos Bull Ski og Kajakk på Majorstuen kan du prøve modeller/størrelser. Det vil også være mulig å prøve størrelser på Njård Langrenns hyggekveld i Holmenkollen onsdag 24. oktober kl 18.

Om du er uheldig og bestiller feil str, vil Bull ha et ekstra lager av våre klubbklær i butikken på Majorstuen, slik at du kan bytte der.

(Til dere som bestilte i forrige bestillingsvindu; levering er blitt litt forsinket, men er ventet i begynnelsen av november. Dere vil få melding når tøyet er klart for henting.)Levert av IdrettenOnline