Njård damene med en 11. plass i Europacupen for klubblag for kvinner

Postet av Njård - Fekting den 28. Jan 2019

Njårds damelag ble nummer 11. i EuropaCupen for kvinner i Caserta, nær Napoli i Italia. 

Info om konkurransen finnes her: Lenke til Coppa di Europa -

På Njårds lag fektet Irina Aschehoug, Thale Hille-Dahl og Pia Albertson (se bilde). Nina Steenland ble dessverre forhindret fra å delta på grunn av sykdom. 

Våre kvinner fektet flere jevne kamper, men var ikke gode nok i avsluttende fase. Likevel sier de at nivået ikke var skremmende og at veien helt opp til toppen er ikke uoverkommelig. 


Det er første gangen på mange år at Njård deltar, og klubben var her for å teste ut laget og høste erfaringer. Det var for tidlig å kunne håpe på medalje, men det er et mål for klubben. 

Dette er en interessant konkurranse, der klubblagene som har vunnet sine nasjonale mesterskap møtes i en EuropaCup for klubblag i kårde. Konkurransen i Caserta, nær Napoli er kvinnenes svar på Coupe d'Europa i Heidenheim i Tyskland.  

Fekting er normalt veldig fokusert generelt på individuelle konkurranser, selv om lagfekting er spennende. Njård fekting vil satse videre på disse konkurransene for å matche oss på topp europeisk klubblagnivå. 

Flere bilder fra konkurransen her. 


0 Kommentar

Klart for Nyttårskickoff med konkurranse - torsdag 17. januar - fra kl. 17.00 - 20.00

Postet av Njård - Fekting den 16. Jan 2019

Torsdag 17. januar er det klart for Nyttårskick off med konkurrane og sosialt arrangement på fektesalen fra kl. 17.00 til kl. 20.00 

Først og fremst inviterer vi til Nyttårskickoff med konkurranse for alle medlemmer! Det er istedet for juleavslutning. 

Dette er et ekstraordinært tilbud til alle eksisterende medlemmer! Ta gjerne med venner og venninner og la dem prøve fekting og fekte deretter konkurranse mot dere med våre trenere som veiledere. 

Følgende beskjed har gått ut fra foreldregruppen: Foreldregruppen i Njård fekting minner om at vi

Inviterer fektere, foreldre og venner til

Nyttårskickoff med klubbkonkurranse 🤺


 17 januar kl: 17.00 -20.00 


Vi starter med konkurranse for alle. Vi avslutter med fellesbespisning - alle tar med noe å spise og drikke til felles bord.


Ta med en eller flere venner og vis dem hvor gøy fekting er!

Bare kom ! 0 Kommentar

Njård fekting sine herrer ble nr. 13 i Europacupen for klubblag

Postet av Njård - Fekting den 16. Jan 2019

Njård fekting sine herrer ble nr. 13 i EuropaCupen for klubblag i Heidenheim i Tyskland, 13. januar 2019. Fekting er i hovedsak sentrert rundt individuelle konkurranser og landslag, men denne konkurransen gir anledning til å teste ut klubblag. De beste lagene er dog ofte rene landslag. I 2019 var det 20 lag.  

Herrelaget bestod av Ludvig Hillestad, Benjamin Dahlbo, Anatoliy Herey og Arthur Grosse. Benjamin og Arthur er fortsatt junior.

Guttene gjorde en bra figur med det svært gode tsjekkiske laget, SC Praha i tablå 16. SC Praha består i hovedsak av fektere på det tsjekkiske landslaget. Etter en god start for Njård, tok tsjekkerne gradvis over, og oppgaven ble for stor for vår ankermann Anatoliy Herey i siste kamp. SC Praha vant 45- 39.  Dette laget viste seg å være i form og slo i neste kamp de regjerende franske mesterne Sporting Club de Levallois med de samme siffre, 45 - 39. 

Bildet: Herrelaget til Njård fekting før kampen mot SC Praha

Resultatlisten ser slik ut. Hellerup ble beste nordiske lag, hadde en enklere vei enn oss, og kom faktisk på 5. plass etter å ha slått det finske laget. Vi er rimelig fornøyd med resultatet. Våre juniorer høstet verdifull erfaring, og selv om vi manglet den erfarne Sturla Torkildsen, så var vi nære en topp 8 plassering. 


0 Kommentar

Njård Fekting representerer Norge i Europacupen for klubber

Postet av Njård - Fekting den 12. Jan 2019

Njård Fekting sine herrer og damer skal representere Norge i Europacupen for klubblag i kommende konkurranser. 

Normalt er internasjonal fekting sentrert rundt individuelle fektere og landslag. Men disse konkurransene gir anledning for klubbene til å møtes i en Europacup. Det er tradisjonelt de lagene som har vunnet sin nasjonale lagkonkurranse som representerer sitt land. Njård fekting vant NM i lag i 2017 for herrer og deltar av den grunn. 

Njårds damelag tok sølv i NM, men BYF valgte å ikke delta, og gav plass til Njård Fekting. 


Bilde: (Njård fektings elitelag NM 2017) 


Njård-herrene fekter i «Coupe d’Europe» i Heidenheim i Tyskland

Herrelaget vårt, bestående av Ludvig Hillestad, Sturla Torkildsen Anatoliy Herey samt juniorene Benjamin Dahlbo og Arthur Grosse fekter søndag 13. januar i Heidenheim i Tyskland. Konkurransen heter «Coupe d’Europe» og følger i etterkant av det kjente verdenscupstevnet i Heidenheim, hvor alle de beste i verden deltar. Lenke til konkurransen finnes her: 

https://hsb1846.de/index.php?article_id=604

Tidligere vinnere av Europacupen finnes her. Njård fekting har deltatt mange ganger son NM vinnere, men har ikke tatt en medalje. Klubben var dog veldig nære i 201x, og tok en 5. plass. 

https://hsb1846.de/files/17_homepage_gewinnerliste_coupe_d_europe.pdf

Konkurransen er tøff mellom de aller beste klubbene i Europa. Noen av dem har de fleste fekterne i sine landslag. 

Njård-damene skal i ilden i "Coppa di Europa" i Caserta (Napoli), Italia

Damelaget, bestående av Irina Aschehoug, Pia Albertson, Thale Hille-Dahl og Nina Steenland, fekter 19. januar i Caserta, Italia. 

Det er første gang på mange mange år Njård fekting deltar i denne konkurransen. Som for menn, er mange klubblag her rene landslag. Blant annet stiller Steaua Bucarest, som Romanias landslag som har tatt OL gull. 

Både for herrene og damene er det er litt tidlig å ha ambisjoner om å nå helt opp. 

Klubbens ambisjoner er å fekte godt sammen som lag, ha fokus på å få frem det beste i hverandres fekting og høste erfaringer for fremtidige konkurranser. 0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline