Norge tok sølv i junior nordisk i fekting

Postet av Njård - Fekting den 22. Okt 2018

Norges juniorlag med Benjamin Dahlbo fra Njård og Fabian Alfheim og Thomas Geitung fra Bergens Fekteklubb tok sølv i helgens nordiske lagmesterskap i fekting for junior i Vilnius, Litauen! 

Guttene våre tapte 45 - 42 i finalen mot et sterkt svensk lag. Gullet var innen rekkevidden, men det ble stang ut mot slutten. For å komme til finalen, måtte Norge slå Finland, som dagen før hadde sterke resultater i individuelt. Det var en tøff semifinale hvor Norge trakk det lengste strået, ikke minst takket være solid fekting i siste kamp der Benjamin sikret seieren. Det var Njård fektings hovedtrener Frederic Roqueta som ledet laget. 

Norges vei til sølvet! 


Resultatet viser at juniorene våre hevder seg helt i toppen i nordisk, som inkluderer de baltiske landene og Hvite-Russland.  

Benjamin tok ellers en 6. plass i individuelt og tapte for vinneren fra Finland i tablå 8. Bo Dahle ble nr. 23. I kadett startet det bra, med vår Ole Magnus med en 7.plass etter puljen. Men det ble stang ut for ham og flere andre. Ole Magnus ender med en 18. plass og Ole Markus Brobakken med en 23.plass. 

I sum er resultatene litt under forventningene. Sølvet viser potensialet, men vi må få til medaljer i individuelt også. 

Bilder fra Nordisk i Vilnius 2018. Knallsterkt av Njård og norske klubber i Ørebro Master ! 3 medaljer til våre gutter!

Postet av Njård - Fekting den 16. Okt 2018

Benjamin Dahlbo fra Njård fintet ut resten av den svenske eliten i juniorklassen og tok GULLET I ØREBRO MASTERS. Det var en sterk prestasjon, hvor Benjamin fektet glimrende hele dagen, men måtte ta ut det beste av fysikk og psykisk styrke for å holde helt til og med finalen. 

Finalen i junior ser dere her: Finale junior Ørebro Masters

Bilde: Benjamin Dahlbo tar gullet i junior. Her i finalen mot en meget god svensk kadett Kelly! 

I kadett markerte våre fremste kadett fektere seg. Markus Vokes Brobakken og Ole Magnus Olkvam tok begge bronse, men var nære finalene. Det var flere andre Njård fektere helt i toppen i både junior og kadett.Her er også noen actionbilder. 

Ørebro Masters er et av de største stevnene i Sverige og de fremste fekterne stiller der. Det var generelt en meget sterk Njård innsats. 

Det var ellers en meget sterk norsk innsats hvor nesten alle norske klubber som deltok tok medaljer! Samlet sett tok de norske 8 medaljer! Bergensjentene tok også tre medaljer, og var ganske så suverene i jenteklassene.  

Det er lovende for fremtiden for norsk fekting! 


MEDALJEOVERSIKT:


GULL

Benjamin Dahlbo (Njård Fekting) Junior

Vilde Tengesdal (Bergens FK) U15

Vilde Tengesdal (Bergens FK) Kadett

Gianmaria de Vita (Stavanger fekteklubb) U13


SØLV

Jiayi Wen (Bergens FK) U15

Emil Draugedalen (Nøtterøy FK) U15


BRONSE

Ole Magnus Olkvam (Njård Fekting) Kadett

Marcus Brobakken (Njård Fekting) Kadett

Pia fra Njård fekting og Sverige ble VERDENSMESTER!

Postet av Njård - Fekting den 15. Okt 2018

PIA verdensmester i fekting I LIVORNO, ITALIA 2018! 

Pia Albertson fra Njård fekting og Sverige ble verdensmester i VM for veteraner for kvinner over 50 år i kårde i Livorno i Italia 9. oktober 2018. 

For tre år siden tok hun bronse, i fjor ble det sølv, og i år ble det gull! Vi er kjempestolte av henne og virkelig imponert! Det var virkelig fortjent! Pia er svensk og har fektet mange år i Sverige. Men hun har fektet i Njård fekting de siste fem årene, og i denne perioden har hun nå tatt 3 VM medaljer, bronse, sølv og nå gull! 

Pias vei til gullet var imponerende. Hun viste konsentrasjon og viljestyrke og vant hele tre kamper med bare ett poeng. Etter en god puljerunde og to klare seire i direkte eliminering møtte hun sterke Hohlbein fra Tyskland i tablå 16. I Tablå 8 viste hun styrke og vant klar 10-5 over ungarske Gyiurkan. Semifinalen ble tøff mot italienske Ewa Borowa, som har sterke resultateter fra tidligere. Også her vant hun med et støt.   

Matchen i finalen var spennende. Pia ledet lenge, men på slutten kom den franske jenten tilbake, og utlignet. I prioritetsperioden avgjorde Pia avgjorde og ble verdensmester! 

Finalen kan du se her! Trykk på lenken og spol frem til ca 56 min. Premieutdeling er på slutten 

Finalen på Youtube


Bilde: Medaljistene i VM for damer veteran, Italia Livorno 2018 med Pia nr. to fra venstre

Dette er selvfølgelig først og fremst hennes fortjeneste. Pia er alltid god forberedt for de store anledningene, og er ytterst profesjonell. Hun trener regelmessig med elite- og satsingsgruppen på fektesalen, og får tydeligvis ypperlig matching her. Men dette gullet er også en fjær i hatten for hovedtrener Frederic Roqueta som har sikret henne en stadig utvikling for å nå verdenstoppen. I den senere tid har også fektetrener Anatoliy Herey bidratt.  Så dette er en seier for klubben og mijøet i Njård, og en seier for vår sponsor Avance Gas som har bidratt til at klubben har fått flere muligheter for å utvikle toppidrettsatsingen. 

Vi håper hun kan bli en ytterligere inspirasjon for de kommende kvinnene vi har i klubben. Det er altså mulig ja! 

Bilde under: Det er Pias gull! 

Hun vil gjerne dele disse bildene med oss fra konkurransen ! 
Klart for Njård fektings eget stevne - Vinterstøtet 2018 10 -11.november

Postet av Njård - Fekting den 5. Okt 2018

Klart for Njård Fektings egen nasjonale konkurranse

 - Vinterstøtet 10. - 11. november 2018 - Sett av helgen. 


Njård Fekting organiserer Norgescup fektestevne (kårde) med alders- klasser: senior/junior/kadett/U15/U13 og regional konkurranse for U11, som vi kaller Vinterstøtet. Det er en fin anledning for alle medlemmene til å fekte på hjemmebane og få vist seg frem for familie og venner. 

Tid: 10 - 11. November 2018; 

Sted: Oslo, Njårdhallen, 

PROGRAM: Korrigert - Invitasjon til Vinterstøtet 2018.pdf

Påmelding gjøres ved å trykke på lenken under. 

PÅMELDING VINTERSTØTET FOR NJÅRD FEKTERE


Bilde: Slik skal Njårdhallen stå klar for fekting 

Dette er det største fektearrangement i Norge utenom NM, og klubben kommer til å trenge medlemmenes hjelp for å gjennomføre det på en god måte. Sett av helgen. 

Det er et stevne som også passer fint for våre yngre fektere. Ta kontakt med trenere og spør. De yngste får låne nødvendig utstyr. 

Se vedlagt invitasjon og program.  

SE KORRIGERT INVITASJON OVER. DET HAR VÆRT NOEN ENDRINGER I PROGRAMMET 

Internt - Invitasjon til Vinterstøtet 2018.pdf

Sett av helgen! Det er en stor festdag i Njårdhallen for klubben. Foresatte og fektere er samlet om å arrangere dette. Og vi skal ta medaljer. 

Velkommen! 
Levert av IdrettenOnline